Ryzen 5 2600 ve GTX 1650 Super sistem yavaşlık sorunu

278101

Hectopat
GTX 1650 Super Gaming X.
R5 2600.
500W 80Plus.
B450M-A PRO Max.
8 GB 3000MHz RAM.
1TB HDD.

Sistem bu da PC'de gezinirken yavaşmış gibi hissediyorum. Bazen Google 3 saniye geç açılıyor falan. SSD alırsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sizi rahatlatacaktır. Bir de konu dışı ancak PSU'yu biraz daha iyi alsaydınız daha iyi olurdu sanki bu sistem için :) 550-600W değerlerinde ilerisi için...

Sisteminiz sizi uzun yıllar götürebilecek bir sistem olmuş. Bahsettiğiniz yavaşlamalar sisteminizin harddisk üzerine kurulu olmasından kaynaklı. 240 GB'lık bir SSD, sistem ve birkaç oyununuz için işinizi görecektir. Diğer dosyalarınızı da harddiskte barındırırsınız. İlerleyen zamanlarda da bir 8 GB'lık bellek takviyesinde bulursanız tadından yenmez.

Sisteminiz sizi uzun yıllar götürebilecek bir sistem olmuş. Bahsettiğiniz yavaşlamalar sisteminizin harddisk üzerine kurulu olmasından kaynaklı. 240 GB'lık bir SSD, sistem ve birkaç oyununuz için işinizi görecektir. Diğer dosyalarınızı da harddiskte barındırırsınız. İlerleyen zamanlarda da bir 8 GB'lık bellek takviyesinde bulursanız tadından yenmez.

240GB SSD ve yanına 16 GB RAM alsam olur mu 24 yapsam?

Günümüz standartlarında 16 GB toplam bellek miktarı fazlasıyla işinizi görecektir oyunlar için. Hem bellek fiyatları da pahalı. 16+8 yerine 8+8 tercih edebilirsiniz. Oradan kalan parayla da isterseniz SSD'yi 480 GB civarı olan modellere çekebilirsiniz.

Günümüz standartlarında 16 GB toplam bellek miktarı fazlasıyla işinizi görecektir oyunlar için. Hem bellek fiyatları da pahalı. 16+8 yerine 8+8 tercih edebilirsiniz. Oradan kalan parayla da isterseniz SSD'yi 480 GB civarı olan modellere çekebilirsiniz.

16+8 için para yetiyorda 8 var zaten 16 takarsam bir şey olur mu? Bunu hep merak etmişimdir. Bellek fazla olsun istiyorum arkada Google falan açıyorum TS Discord falan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı