Ryzen 5 2600 ve RX 570 sistem yayın donma sorunu

sinanaksu

Centipat
Stream yapmak istiyorum ve AMD R5 2600 işlemcim ve 4 GB RX 570 ekran kartım var. Download Speed'im 50 Mbps, upload 10 Mbps.
Başlarda OBS kullanmaya calıstım ama değil 720P, 540P kalite vermeye calısırken bile karelenme ve yayın esnasında drop oluyor.
LoL yayını yapmaya calısırken oyunda hiçbir sıkıntım olmuyor ama yayına baktıgım zaman donma problemini aşamıyorum.
PUBG Mobile ve COD Mobile yayını yapamaya calısırken de aynı sorunla karsı karsıyayım.

AMD ekran kartım oldugu için AMD'nin kendi canlı yayın uygulamasına gecmeye karar verdim ama aynı sorunu yine yasadım.
OBS ayarlarımı sürekli değiştirdiğim halde güzel bir yayın için uygun ayarları bulamıyorum OBS ayarlarımın ekran alıntısını buraya koyacagım.

Neyi yanlıs yaptıgımı ya da neyi nasıl yapmam gerektiğini bilen birisi bana yardımcı olursa minnettar olurum.

tekno2.PNG
teknoppppat.PNG

Çözüm
Asım Demir öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim :D
Bitrate konusuna gelince Twitch bitrateden degerlere bakmıstım ve dediginiz gibi 6500'e kadar cıktım ama donma sorununu yine de asamadım. Bitrati artırmam yayın kalitesini etkilemedi maalesef :(
Bitrate yayın kalitesine doğrudan etki eder. OBS ayarlarında problem olabilir. Sıfırlayıp sadece bitrate ayarını yapıp deneyin. Ayrıca Faster ayarını biraz daha yükseltebilirsiniz.

Yayın esnasında işlemci çekirdek kullanımlarına da göz atın. Aşırı yüklenme varsa belirtin.
Bitrate ayarınız düşük. 720p 60 kare yayın için 2000 bitrate oldukça yetersiz. 10 Mbps upload varken bitrate yükseltilmeli. 6000'e kadar yolu var. 720p60 yapacaksanız, 4000-4500 bitrate oldukça iyi bir değer olacaktır.

@Asım Demir öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim :D
Bitrate konusuna gelince Twitch bitrateden degerlere bakmıstım ve dediginiz gibi 6500'e kadar cıktım ama donma sorununu yine de asamadım. Bitrati artırmam yayın kalitesini etkilemedi maalesef :(

@Asım Demir 'in de dediği gibi 720p60FPS yayın yaparken 3500 bitrate minimum değer olmalı. Çıkış çözünürlüğünü de 720p'ye almayı unutmayın.

Ayrıca server kaynaklı sıkıntı da yaşıyor olabilirsiniz. Günün farklı saatlerinde yoğunluğa göre problem olabiliyor. Twitch Avrupa sunucularını teker teker deneyin. Drop yaşamadığınız sunucuda kalın.

Asım Demir öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim :D
Bitrate yayın kalitesine doğrudan etki eder. OBS ayarlarında problem olabilir. Sıfırlayıp sadece bitrate ayarını yapıp deneyin. Ayrıca Faster ayarını biraz daha yükseltebilirsiniz.

Yayın esnasında işlemci çekirdek kullanımlarına da göz atın. Aşırı yüklenme varsa belirtin.

Çözüm
@djgozlerifacali teşekkürler bir deneme yayıyını yaptıktan sonra tekrar durumu rapor edeceğim.
Tekrar merhaba bir 20 dakikalık kamerasız yayından sonra fark ettim ki yayın daha kaliteli oldu değiştirdiğim yegane ayar ise CPU kullanım ayarını fasterdan faste cıkarmak oldu. Görsel de yayın sırasına ait açıkçası bugün olmasa da kısa zaman içerisinde tekrar aynı konu ile sorunlar yasayacagıma inanıyorum, sorunlarım olacaktır, yardımlarınız için teşekkür ederim.

ekranım.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Twitch platformunda yayın yapacaksanız, Onaylı yani partner kullanıcı değilseniz 6000 bittrate sonrasını twitch desteklemiyor. Maksimum verebileceğiniz değer partner olana kadar 6000 bittrate'dir. 720p60fps yayın için 4000-5000 arası bittrate yeterli. Ayarlarınızdan gördüğüm üzere x264 yani işlemci üzerinden yayın veriyorsunuz. Ekran kartına yük verirseniz probleminiz düzelebilir :)

@Kafasibulananzenci cok teşekkürler bir de ekran kartı üzerinden deneyeyi :D
merhabalar konuyu hortlatır gibi olsun istemiyorum ama son ayarlarla gayet güzel yayın yaparken iki gün aradan sonra resimdeki gibi bir problemle karsılastım sunuculardan verim alamıyorum ne yapmalıyım 6 saatten beri internette çözüm arıyorum bulamayınca tekrar sormak istedim
xxxqq.PNG

Son düzenleme:
@Kafasibulananzenci cok teşekkürler bir de ekran kartı üzerinden deneyeyi :D
merhabalar konuyu hortlatır gibi olsun istemiyorum ama son ayarlarla gayet güzel yayın yaparken iki gün aradan sonra resimdeki gibi bir problemle karsılastım sunuculardan verim alamıyorum ne yapmalıyım 6 saatten beri internette çözüm arıyorum bulamayınca tekrar sormak istedimEki Görüntüle 446585
Frankfurt serverinden en yüksek bittrate değerini verebilirsiniz. Ping konusunda ülkemizde Twitch'in serverleri olmadığı için yapacak bir şey yok ne yazık ki :(

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı