Ryzen 5 2600 ve RX 590 düşük FPS sorunu

Helloxcof

Hectopat
Yeni PC topladım. İnternette aynı donanıma sahip PC FPS testlerini izliyorum ve aynı oyunda aynı donanımla ve aynı grafik ayarlarıyla Benchmark başlatıyorum. Arada 10 ile 20 FPS fark var. 10-20 FPS düşük alıyorum. Bu çok büyük bir fark. Tüm ayarlarımı kontrol ettim. Windows 10 Pro orijinal son sürüm. Tüm driverlar güncel. Nedeni ne olabilir?

Sistemim;
  • Sapphire RX590 8 GB ekran kartı
  • Ryzen 5 2600 işlemci.
  • 600W Bronze PSU.
  • 8X2 16 GB RAM.
  • ASRock B450M-HDV r 4.0 anakart.
Aynı donanıma sahip biri varsa belki karşılaştırma yapabiliriz. Ekran kartım OC yapılmadı bu arada. Ama 10 20 FPS farkın çok olduğunu düşünüyorum.

Benim söylediğim'mi yanlış bilgi.
2x8 dual olacak diye bir mecburiyet yok. Bakın bir forum üyeside aynı soruyu sorup, msi yetkili servisinden onay almış. Hem sadece amacımız yardımcı olmak. Yani her ihtimali düşünerek bakması bir zararına olmaz kişinin. O yüzden net olarak bilmediğiniz bir durum için yanlış yönlendirme yapmayın.
@Cadencé @wibbly aslında ikinizde doğru şeyler söylüyorsunuz ancak farklı şeylerden bahsediyorsunuz 😀
İhtimal dahilinde olabilecek bir durumdan bahsetmek istemiştim aslında. Yüksek ihtimalle zaten dual olarak çalışıyordur. Ama bir ihtimal dahilinde single olma olasılığının olabileceğini belirtmek istemiştim. :D ( Yukarıda ki link üzerinde olduğu gibi )

Son düzenleme:
2x8 dual olacak diye bir mecburiyet yok. Bakın bir forum üyeside aynı soruyu sorup, msi yetkili servisinden onay almış. Hem sadece amacımız yardımcı olmak. Yani her ihtimali düşünerek bakması bir zararına olmaz kişinin. O yüzden net olarak bilmediğiniz bir durum için yanlış yönlendirme yapmayın.
Kardeşim benim sen ilk önce dual channel nedir single channel nedir ona iyice bak,araştır sonra konuş adam oraya ram'in dual channel olduğunu belirtmiş.Ayrıca Anakartıda destekliyor dual channel'ı.

Kardeşim benim sen ilk önce dual channel nedir single channel nedir ona iyice bak,araştır sonra konuş adam oraya ram'in dual channel olduğunu belirtmiş.Ayrıca Anakartıda destekliyor dual channel'ı.
Bildiğimden dolayı söylüyorum zaten, senin anlamadığın durum: Bir ihtimal dahilinde de olsa böyle bir durumu olabileceğini belirtiyorum ben. Senin gibi kesin single ve ya dual demiyorum. Biraz ihtimallere açık ol. Bildiğin ve ya bildigini sandığın her şey doğru olmayabilir. Çok uzatmanın da bir anlamı yok. Sen görüşünü dile getirdin, aynı şekilde bende.

Bildiğimden dolayı söylüyorum zaten, senin anlamadığın durum: Bir ihtimal dahilinde de olsa böyle bir durumu olabileceğini belirtiyorum ben. Senin gibi kesin single ve ya dual demiyorum. Biraz ihtimallere açık ol. Bildiğin ve ya bildigini sandığın her şey doğru olmayabilir. Çok uzatmanın da bir anlamı yok. Sen görüşünü dile getirdin, aynı şekilde bende.
Tamam ozaman bu sıkıntıyıda çözelim.
Yeni PC topladım. İnternette aynı donanıma sahip PC FPS testlerini izliyorum ve aynı oyunda aynı donanımla ve aynı grafik ayarlarıyla Benchmark başlatıyorum. Arada 10 ile 20 FPS fark var. 10-20 FPS düşük alıyorum. Bu çok büyük bir fark. Tüm ayarlarımı kontrol ettim. Windows 10 Pro orijinal son sürüm. Tüm driverlar güncel. Nedeni ne olabilir?

Sistemim;
  • Sapphire RX590 8 GB ekran kartı
  • Ryzen 5 2600 işlemci.
  • 600W Bronze PSU.
  • 8X2 16 GB RAM.
  • ASRock B450M-HDV r 4.0 anakart.
Aynı donanıma sahip biri varsa belki karşılaştırma yapabiliriz. Ekran kartım OC yapılmadı bu arada. Ama 10 20 FPS farkın çok olduğunu düşünüyorum.
Sana zahmet CPU-Z'yi indirip Memory kısmı ile Spd kısmının fotoğrafını atarmısın.

Ekran Alıntısı.PNG

@Cadencé BİOS ayarlarıyla ilgili olabilir demişsiniz. Menüde gezindim ancak gözüme çarpan bir detay olmadı. Özellikle yapmam gereken herhangi bir ayar var mıdır?
Bu arada altta çalışan herhangi bir uygulama gözükmüyor. Zaten Windows temiz kurulum yeni yapıldı.

Son düzenleme:
Eğer bilgisayarında bir problem yoksa izlediğin videoda'ki kişilerin O.C yapıp yapmadığına bakabilirmisin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı