Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem toplama

Berkay Bilgin

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci:AMD Ryzen 5 2600
  • RAM:Corsair 16 GB vengeance 3000 Mhz tek RAM
  • Depolama: WD Blue 3,5 1 TB 64 MB SATA III 7200 Rpm
  • GPU:Sapphire RX590 NITRO 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 RGB Ekran Kartı
  • Anakart:Gigabyte B450M Gaming Plus

Böyle bir sistem topladım. Kasa ve güc kaynağı için karar veremedim nasıl seçenekler sunabilirsiniz? Bütçe olarak 5000-6000 arasında kalmalıyım. Bir de anakart ile ilgili olarak bazı sorularım var. BIOS güncellemesi F1 olarak geliyor ve F3 için önce AMD chipset sürücüsünü güncelleştirmemi söylüyor. Kasayı topladığımda direkt BIOS update yapmalı mıyım yoksa önce Windows kurulumu ardından chipseti mi güncellemeliyim? Eğer Windows kurup chipseti güncellersem Windows otomatik olarak diğer bileşenlerin de güncellemelerini bulup yüklemeye başlayacak fakat F1 sürümünde Sapphire RX590 uyumlu değil diye duydum ve muhtemelen ekran kartını bulamayacak. BIOS güncellendikten sonra tanıtamam diye endişeliyim. Sorularım bu kadar teşekkürler şimdiden.

Merhaba büyük kasa almana gerek yok. Thermaltake v200 tg 600w 80+ RGB model kasası var sistemini rahatlıkla kaldıracaktır.
Ekran kartını kesin tanımayacaksa BIOS güncellemesi yapman daha iyi olur. Bu adımdan sonra diğerlerini halledebilirsin. (Bu arada RX 590 kartımı 2006 sisteme taktım sorunsuz açıldı. Sorun olacağını sanmıyorum. Risk almayacaksan anakartını değiştirebilirsin.)
Kendimce sorularına yanıt vermeye çalıştım. Hatalarım varsa kusura bakmayın.
Teşekkürler
(Bu arada önerdiğim kasayı bende kullanıyorum. Minnak bişey RGB fanlar çok güzel 2 kontrolcüsüde yanında geliyor.)

Bios güncellemesini yapmam için AMD chipsetini windows üzerinden güncellemem gerekiyormuş. Ben önce windows kurup daha sonra driver kurulumlarından sonra bios güncellemesi yapmayı düşünüyorum. Böyle yaparsam windows sürücüleri otomatik yükleyeceğinden benim ekran kartını öncelikle görmeyecek. Daha sonra yani bios update sonrası da görmemezlik yapar mı diye soruyorum aslında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı