Ryzen 5 2600 ve RX 590 sisteme 600W PSU yeterli mi?

Ramleri 2x8 yapacağım.Gigabyte psular pek popüler olmadığı için güvenim yok.Birde Asus Tuf 3200 MHz ile 3466 MHz olanla arasında fark var mı ?
Hddyi değiştirmem çünkü bol oyun yüklücem.

Ramleri 2x8 yapacağım.Gigabyte psular pek popüler olmadığı için güvenim yok.Birde Asus Tuf 3200 MHz ile 3466 MHz olanla arasında fark var mı ?
Hddyi değiştirmem çünkü bol oyun yüklücem.

En azından 128 GB bir SSD alıp işletim sistemini buna yükleyin, oyunlarınız D klasöründe kalsın. Artık 128 işletim sistemlerine bile yetersiz kalıyor. 250 en ideali. Bende aynı şekilde işletim sistemi ve her gün oynadığım performans aradığım oyunları SSD'ye ayda yılda bir oynadığım oyunları HDD'ye yüklüyorum. Aracınıza performanslı bir motor alıp kütükten tekerleklerle yola çıkmayın. 250 GB bir SSD ile başlayıp 1-2 ay sonra HDD sisteme dahil edilebilir bütçe kısıtlıysa da.

PSU gerçekten önemli Cooler Master'ın dahili PSU'lu kasalarına bakabilirsiniz. En azından sizi üzmez. Biraz seslidir ama yarı yolda bırakmaz.

Anakart konusunda ise giriş seviyesi bir anakart tercih edip artan bütçeyi RAM ve kalan bütçeye göre M.2 SSD ye aktarırdım yerinizde olsam.

Aşağıya da sizin için İtopya'dan topladığım sistemi ekliyorum. Bütçenizle örtüşüyor. SSD ve HDD var. Tek farkı RAM'i 8 GB'a düşürdüm. 1-2 ay sonra çok rahat bir şekilde bir RAM daha sisteme eklenebilir. Ki 2x8 düşünürseniz 240-250 TL fark eder. Tek bir yerden toplamaktansa hangi ürün hangi mağazada ucuz ise tek tek sipariş vererek zaten bir RAM parası da kenara çıkar. Mesela Trendyol üzerinden 3000 MHz 8 GB RAM 200 TL şu anda.

asdasd.jpg

Kasam var o yüzden gerek yok ama genede teşekkürler.Psu gayet kaliteli neden psu önerdiğinizi anlamadım ama genede teşekkürler.
Aklımda 240 GB SSD alıp windows ve programları buna yüklemek var.Benim için oyun açılış süresi önemli değil.Hddye oyunlarımı yüklücem.

Dostum dur sakın alma almadıysan. Sana tavsiyem İncehesap üzerinden PCH F Class 1.0'ı tavsiye ederim. Üzerinde değişiklikler yaparak çok daha uygun fiyata alabilir hatta üzerine güzel bir SSD bile ekleyebilirisin. Yazık, paranı çöpe atma.

Dostum söylediğin sistemi inceledim fakat anakartlarda ve ramlarda Asus Tuf b450 ve 3200 mhzli ramler yok.Birde kasa da almak istemiyorum.O yüzden alamam gibi.

O zaman size İtopya'dan topladığım sistemi önereyim. Ramları 3600mhz yapacaktım fakat stokta kalmamış. Eğer onları seçerseniz 75 TL daha fazla oluyor. Onun yerine 256GB'lık bir ssd'de alabilirsiniz.
Adsız.png

Hocam, corsair vs650 kronik sorunlu bir psu.Ben ona güvenmiyorum.Onun dışınd bu perşembeye kadar heryeri araştıracağım ve en ucuz çıkan yerden alıcağım.

Hocam, corsair vs650 kronik sorunlu bir psu.Ben ona güvenmiyorum.Onun dışınd bu perşembeye kadar heryeri araştıracağım ve en ucuz çıkan yerden alıcağım.
vs650 yerine yine corsair almanızı tavsiye ederim. İleride sorun çıkartmaz. Ayrıca şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Beyaz etiketli versiyonlarında herhangi bir sorun bulunmuyor diye biliyorum. Rahatlıkla alabilirsin. Ancak senin seçtiğin PSU'da gayet kaliteli.

Eğer kendi oluşturduğun sistemi alacaksan kesinlikle RAM'leri 2 modül al. Ryzen işlemcilerde çift kanal önemli. Bir de arkadaşların dediği gibi sistemde kesinlikle SSD bulundur, oyunları kurmayacak olsan bile.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı