Ryzen 5 2600 ve Sapphire RX 580 Sistem

Sandisk kullanıyorsun, neye göre adata kötü diyorsun. Var mı elinde bir kanıt, 140 TB yazma ömrü olan bir SSD farkındaysan. 60-70 TB yazma ömrü olan adi bir SSD falan zannettin galiba.
Güç kaynağını daha uygun kaliteli bir marka seçiniz. Bu işinizi fazlasıyla görecektir. Artan bütçe ile hava akışı daha iyi olan bir kasa bakabilirsiniz. MB511 o sisteme çok güzel gider ve İstanbul da iseniz itopyadan direk alabilirsiniz. Güvenilir firmalar evet telefon desteği zayıf ama sattıkları malların arkasında duruyorlar. Ben bilgisayarımı itopyadan topladım bilginiz olsun yaşamadan deneyimlemeden bazı arkadaşlar gibi parçaya veya markaya yorum yapmam.
Hayatında imzandaki harici sisteme sahip olmadığın belli, hiç arkadaşın falanda yok anlaşılan herhalde onlar toplarken göremedin? SanDisk kullanıyorsun diye.

İkisini de fiziksel olarak gördüm kalite olarak hoşuma gitmedi Adata, bende farklı bir model önerdim. Katılırsın, katılmazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asla RX 580 alma. 2. el bir RX 390X aynı performansı veriyor o kartla. Arkadaşımda RX 590 var ben de geçen günlerde 2. el GET'li ilan ile 675 TL'ye 390x aldım ve çoğu oyunda FPS aynı, bazılarında da RX 590 10 FPS fark atıyor ama zaten o oyunlarda da 140-150 FPS ortalama vardı. :)

Benim tavsiyem ise 1400 TL vereceksen kesinlikle 2. el bir Vega 56 yahut Vega 64 alman kesin ama!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatında imzandaki harici sisteme sahip olmadığın belli, hiç arkadaşın falanda yok anlaşılan herhalde onlar toplarken göremedin? SanDisk kullanıyorsun diye.

İkisini de fiziksel olarak gördüm kalite olarak hoşuma gitmedi Adata, bende farklı bir model önerdim. Katılırsın, katılmazsın.
Terbiyeni takın yoksa sana terbiye öğretmek zorunda kalırım.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kasa için bir şey diyemeyeceğim, zevk meselesi. Parçalarda güzel.
İki tavsiyem olacak var. Adata SSD'yi değiştirip 240 Samsung gibi bir marka alın. İleri de yanına HHD eklemesi yaparsınız veya belki de M2 SSD.
Birde satıcının hepsiburada olmasına dikkat edin aldığınız ürünlerde.

1 TB HDD var zaten onu kullanacağım kasayla beraber. Laptop'ımda 240gb WD green var memnunum, ondan da alabilirim.

Bellekleri 3200MHZ olanlardan al, PSU Olarak FSP Hydro HD700 kullanıyorum tavsiye ederim. 2600 ile RX580 gayet dengeli bir sistem fakat bellekleri çift kanal yaparsan ortalama 5-10 FPS daha fazla alırsın. Kasayı iyice araştırmanı tavsiye ederim, ben corsair markasına güvenerek spec alpha aldım kasada sonradan fark ettiğim şekil bozuklukları var, metal kısımları kolay kolay eğilebiliyor. PSU Cover görüntü açısından gerçekten önemli. Kasa için tavsiyem git Vatan bilgisayar gibi teknoloji mağazalarına görerek beğen. Bence kasa için en önemli şey fanların sessiz olması, corsair bu konuda fazlasıyla iyi.

+1 ,Sorun çıkması halinde hepsinin prosedürleri aynı.

Bellek yükseltemem, çıkabileceğim en yükseği bu. Çift kanaldan kastınız 2x8gb mi?

Sandisk kullanıyorsun, neye göre adata kötü diyorsun. Var mı elinde bir kanıt, 140 TB yazma ömrü olan bir SSD farkındaysan. 60-70 TB yazma ömrü olan adi bir SSD falan zannettin galiba.
Güç kaynağını daha uygun kaliteli bir marka seçiniz. Bu işinizi fazlasıyla görecektir. Artan bütçe ile hava akışı daha iyi olan bir kasa bakabilirsiniz. MB511 o sisteme çok güzel gider ve İstanbul da iseniz itopyadan direk alabilirsiniz. Güvenilir firmalar evet telefon desteği zayıf ama sattıkları malların arkasında duruyorlar. Ben bilgisayarımı itopyadan topladım bilginiz olsun yaşamadan deneyimlemeden bazı arkadaşlar gibi parçaya veya markaya yorum yapmam.

Güç kaynağını araştıracağım. Ne kadar kötü benimkinden?

İtopya'da beğendiğim kasa. Rami ikiye çıkartıp bunu almak istedim aslında en başta. HDD'yi değiştirmemeleri ve telefonla ulaşamamam ikinci kez düşünmeye itti beni. 10-15 günde ancak geliyormuş kasalar. İstanbul'da değilim maalesef.

Ayrıca fiyatı tam şu an 200 tl arttı 3900 küsürden.

Asla rx 580 alma. 2. el bir rx 390x aynı performansı veriyor o kartla. Arkadaşımda rx 590 var ben de geçen günlerde 2. el GET'li ilan ile 675 tl ye 390x aldım ve çoğu oyunda fps aynı, bazılarında da rx 590 10 fps fark atıyor ama zaten o oyunlarda da 140-150 fps ortalama vardı. :)

Benim tavsiyem ise 1400 tl vereceksen kesinlikle 2. el bir vega 56 yahut vega 64 alman kesin ama!

İkinci ele bulaşmıyorum. 1400 verecek nakit de yok zaten.

Ayrıca o SSD iyi bu SSD kötü tartışmasına gerek yok, gereksiz yere tartışmayın.

Son düzenleme:
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

1 TB HDD var zaten onu kullanacağım kasayla beraber. Laptop'ımda 240gb WD green var memnunum, ondan da alabilirim.

Bellek yükseltemem, çıkabileceğim en yükseği bu. Çift kanaldan kastınız 2x8gb mi?

Güç kaynağını araştıracağım. Ne kadar kötü benimkinden?

İtopya'da beğendiğim kasa. Rami ikiye çıkartıp bunu almak istedim aslında en başta. HDD'yi değiştirmemeleri ve telefonla ulaşamam ikinci kez düşünmeye itti beni. 10-15 günde ancak geliyormuş kasalar. İstanbul'da değilim maalesef.

Ayrıca fiyatı şu an 200 tl arttı tam şu an 3900 küsürden.

İkinci ele bulaşmıyorum. 1400 verecek nakit de yok zaten.

Ayrıca o SSD iyi bu SSD kötü tartışmasına gerek yok, gereksiz yere tartışmayın.

Yükseltme değil ya hemen hemen aynı fiyata satılıyor, o yüzden dedim 3200MHZ alın diye. 2x8GB Evet çift kanal oluyor.

Motherboard: Captcha Verification

CPU: Captcha Verification

RAM: Corsair Vengeance Lpx 8gb(1x8gb) Ddr4 3000mhz Cmk8gx4m1d3000c16 - n11.com (Hepsiburada da çok pahalı RAM fiyatları. N11 üzerinde önerdiğim satıcı güvenilirdir)

SSD: Captcha Verification

KASA: BOOST VK-G1023S PSU Yok Gaming Kasa Usb 3.0 + Pencereli | En Ucuzu Akakçe (Kasa fiyatları da pahalı hepsiburada üzerinde ve teknolojipazar'ı gibi çok güvenilir bir sitedendir)

PSU: Captcha Verification

GPU: Asus Dual-gtx1660tı-o6g Geforce Gtx 1660 Ti 6gb Gddr6 192bit - n11.com (Satıcı Magic yine)

Fiyat: 5069TL.

GPU ve RAM'i kesinlikle hepsiburada üzerinden alma gerçekten çok pahalı.

Kasa olarak "teknolojipazar"a güvenmem dersen. N11, Hepsiburada gibi kesinlikle paramın güvence altında olduğu siteleri isterim dersen.

Detaylı kıyaslama yapacağım seçtiğin ürünlerle yukarıdakiler arasında ve bir kaç ürüne yapılan kötü eleştirileri düzelteceğim.
Motherboard:
M2 girişi iki modelde de mevcuttur.
32GB RAM kapasitesi olup 2 slot mevcuttur iki modelde de.
3200MHz'e kadar RAM desteği vardır XMP sayesinde.
M2-PRO'da 6 adet USB 2.0 ve 6 adet 3.1(Gen 1) bulunurken Asus'ta 2 adet 3.1(Gen 2) 6 adet 3.1(Gen 1) ve 4 adette USB 2.0 port'u bulunuyor. (MSI tarafında USB 3.1(Gen2) mevcut değil.)
VRM tarafında açık ara bir Asus üstünlüğü varken soğutma tarafında yine ASUS. BIOS tarafında iki marka da gayet başarılı ve kolay kullanıma sahip. Ben açık ara ASUS taraftarıyım kalite yönünden ve ASUS'un kendine özgü özelliklerinden dolayı.

CPU: Teknolojipazar veya incehesap gibi sitelerden CPU alırım dersen İ5-9400F tavsiye ederim. Motherboard olarakta Asus Prime B360M-K. RAM'i 2666MHz almaya kalksan zaten daha pahalıya geleceğinden gerek yok yani aynı RAM tercih edilebilir bir sakıncası olmaz sadece 2666MHz hızda çalışır intel sistem de. Tabi karşılığında alacağın performans çok çok daha yüksek olacaktır intel i5-9400F ile. Özellikle DX11 de ve tek çekirdek performansına önem veren oyunlarda darboğaz yaşayacaktır Ryzen 5 2600 işlemci 4.2GHz hız da bile çalıştırsan.

SSD: Kesinlikle o fiyat bandındaki en kaliteli SSD Adata SU650 480GB, James Donkey ile birlikte.

KASA: Kasa aslında çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bir seçimdir. Sadece kalitesi, görünüşü ve havalandırmalarına dikkat edilmeli. Benim tavsiyem 250-300TL fiyat bandında açık ara F/P ürünü olan VK-G1023S.

PSU: MPX-6001-ACABW mi FSP600 60AHBC mi ?
Coolermaster modeli total de 600W güç verebilirken FSP de bu durum yine aynı.
Coolermaster modeli 12V kanalından 552W güç verebilirken FSP 540W güç verebiliyor.
Pek işimize yaramasa da AKTİF PFC özelliği barındırıyor iki üründe.
Verimlilik konusuna gelelim iki tarafa da 80+ White sertifikası var fakat.
FSP'nin verimlilik değerleri yüke göre şu şekilde.
%20 yükte %83.28 verimlilik. %50 yükte %87 verimlilik. %100 yükte %86.86 verimlilik. Yani %85 verimlilik sunabiliyor.
Coolermaster tarafında ise %82 verimlilik sunabildiğini görüyoruz.

En kritik nokta olan korumalara geçelim.
OVP/UVP/OCP/OPP/SCP korumalarına sahip FSP600 60AHBC.
OVP/UVP/OCP/OPP/OTP/SCP korumlarına sahip MPX-6001-ACABW.

Burada bilmeyenlerin çok olacağını varsayarak açılımını yazayım hepsinin ve en önem derecelerini "*" ile göstereceğim.
OVP(Yüksek gerilim koruması)***
UVP(Düşük gerilim koruması)**
OCP(Yüksek/Aşırı akım koruması)****
OPP(Yüksek güç koruması)**
OTP(Yüksek/Aşırı sıcaklık koruması)*
SCP(Kısa devre koruması)****

OTP aslında olası bir aşırı akımda çok çok ısınacağı için PSU, onu kapatarak çözüme gider.
Fakat OCP (Over Current Protection) bulunan bir PSU da "olası" yüksek sıcaklık ihtimali de bir hayli azalıyor. Yani çok çok önemi bir şey mi?
Aslında diğer korumalar olmasa gerçekten çok önemli bir şey olduğunu söyleyebilirdim fakat diğer korumaların varlığı sayesinde bu korumanın önemi bir hayli düşüyor.
FSP600 60AHBC modelinde OTP dışında tüm korumalar mevcutken Coolermaster MPX-6001-ACABW tarafında tüm korumalar mevcut.

Bu durumda benim seçimim bu sistem için FSP olacaktır F/P ürünü olduğundan dolayı.

GPU:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca bu bütçeye böyle bir GPU yakışır.

Son düzenleme:
Motherboard: Captcha Verification

CPU: Captcha Verification

RAM: Corsair Vengeance Lpx 8gb(1x8gb) Ddr4 3000mhz Cmk8gx4m1d3000c16 - n11.com (Hepsiburada da çok pahalı RAM fiyatları. N11 üzerinde önerdiğim satıcı güvenilirdir)

SSD: Captcha Verification

KASA: BOOST VK-G1023S PSU Yok Gaming Kasa Usb 3.0 + Pencereli | En Ucuzu Akakçe (Kasa fiyatları da pahalı hepsiburada üzerinde ve teknolojipazar'ı gibi çok güvenilir bir sitedendir)

PSU: Captcha Verification

GPU: Asus Dual-gtx1660tı-o6g Geforce Gtx 1660 Ti 6gb Gddr6 192bit - n11.com (Satıcı Magic yine)

Fiyat: 5069TL.

GPU ve RAM'i kesinlikle hepsiburada üzerinden alma gerçekten çok pahalı.

Kasa olarak "teknolojipazar"a güvenmem dersen. N11, Hepsiburada gibi kesinlikle paramın güvence altında olduğu siteleri isterim dersen.

Detaylı kıyaslama yapacağım seçtiğin ürünlerle yukarıdakiler arasında ve bir kaç ürüne yapılan kötü eleştirileri düzelteceğim.
Motherboard:
M2 girişi iki modelde de mevcuttur.
32GB RAM kapasitesi olup 2 slot mevcuttur iki modelde de.
3200MHz'e kadar RAM desteği vardır XMP sayesinde.
M2-PRO'da 6 adet USB 2.0 ve 6 adet 3.1(Gen 1) bulunurken Asus'ta 2 adet 3.1(Gen 2) 6 adet 3.1(Gen 1) ve 4 adette USB 2.0 port'u bulunuyor. (MSI tarafında USB 3.1(Gen2) mevcut değil.)
VRM tarafında açık ara bir Asus üstünlüğü varken soğutma tarafında yine ASUS. BIOS tarafında iki marka da gayet başarılı ve kolay kullanıma sahip. Ben açık ara ASUS taraftarıyım kalite yönünden ve ASUS'un kendine özgü özelliklerinden dolayı.

CPU: Teknolojipazar veya incehesap gibi sitelerden CPU alırım dersen İ5-9400F tavsiye ederim. Motherboard olarakta Asus Prime B360M-K. RAM'i 2666MHz almaya kalksan zaten daha pahalıya geleceğinden gerek yok yani aynı RAM tercih edilebilir bir sakıncası olmaz sadece 2666MHz hızda çalışır intel sistem de. Tabi karşılığında alacağın performans çok çok daha yüksek olacaktır intel i5-9400F ile. Özellikle DX11 de ve tek çekirdek performansına önem veren oyunlarda darboğaz yaşayacaktır Ryzen 5 2600 işlemci 4.2GHz hız da bile çalıştırsan.

SSD: Kesinlikle o fiyat bandındaki en kaliteli SSD Adata SU650 480GB, James Donkey ile birlikte.

KASA: Kasa aslında çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bir seçimdir. Sadece kalitesi, görünüşü ve havalandırmalarına dikkat edilmeli. Benim tavsiyem 250-300TL fiyat bandında açık ara F/P ürünü olan VK-G1023S.

PSU: MPX-6001-ACABW mi FSP600 60AHBC mi ?
Coolermaster modeli total de 600W güç verebilirken FSP de bu durum yine aynı.
Coolermaster modeli 12V kanalından 552W güç verebilirken FSP 540W güç verebiliyor.
Pek işimize yaramasa da AKTİF PFC özelliği barındırıyor iki üründe.
Verimlilik konusuna gelelim iki tarafa da 80+ White sertifikası var fakat.
FSP'nin verimlilik değerleri yüke göre şu şekilde.
%20 yükte %83.28 verimlilik. %50 yükte %87 verimlilik. %100 yükte %86.86 verimlilik. Yani %85 verimlilik sunabiliyor.
Coolermaster tarafında ise %82 verimlilik sunabildiğini görüyoruz.

En kritik nokta olan korumalara geçelim.
OVP/UVP/OCP/OPP/SCP korumalarına sahip FSP600 60AHBC.
OVP/UVP/OCP/OPP/OTP/SCP korumlarına sahip MPX-6001-ACABW.

Burada bilmeyenlerin çok olacağını varsayarak açılımını yazayım hepsinin ve en önem derecelerini "*" ile göstereceğim.
OVP(Yüksek gerilim koruması)***
UVP(Düşük gerilim koruması)**
OCP(Yüksek/Aşırı akım koruması)****
OPP(Yüksek güç koruması)**
OTP(Yüksek/Aşırı sıcaklık koruması)*
SCP(Kısa devre koruması)****

OTP aslında olası bir aşırı akımda çok çok ısınacağı için PSU, onu kapatarak çözüme gider.
Fakat OCP (Over Current Protection) bulunan bir PSU da "olası" yüksek sıcaklık ihtimali de bir hayli azalıyor. Yani çok çok önemi bir şey mi?
Aslında diğer korumalar olmasa gerçekten çok önemli bir şey olduğunu söyleyebilirdim fakat diğer korumaların varlığı sayesinde bu korumanın önemi bir hayli düşüyor.
FSP600 60AHBC modelinde OTP dışında tüm korumalar mevcutken Coolermaster MPX-6001-ACABW tarafında tüm korumalar mevcut.

Bu durumda benim seçimim bu sistem için FSP olacaktır F/P ürünü olduğundan dolayı.

GPU:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca bu bütçeye böyle bir GPU yakışır.

Çok güzel bir rehber olmuş, elinize sağlık. Konuya gelenlerin de işine yaracaktır.

Ancak benim için asıl önemli nokta 12 taksit olması. 12 ayda edeceğim zararı önemsemiyorum. Diğerlerinde olmadığından hepsiburada'ya yönelmiştim.

JAHREIN LITE /Ryzen 5 2600/MSI RX580 Armor OC 8GB/8GB DDR4 RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA adresindeki sistemi 1 ram daha ekleyerek aldım. En kısa süre içinde bir SSD takviyesi de yapacağım. İtopya'nın güvenilir olduğu yorumlarına güvendim buradaki.

Hepsiburada üzerinden bir kasa topladım. Aynı özelliklerde kasalar itopya, sinerji vb. yerlede 300-500 civarı daha ucuza var ancak oralara güvenemediğimden aradaki farkı vermeyi göze aldım. İtopya'ya bilgi almak için bağlanamadım bile ileride sıkıntı çekmek istemiyorum. Genel olarak yorumlar çok iyi değil bahsettiğim iki site için. Tek tek hepsinin daha ucuzları olabilir ancak ön planda 12 taksit yapılabiliyor olması var. Bütçemin de üzerinde bu hâliyle. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 376251
8 gb ekran kartı olan böyle bir sisteme 8 gb ram takman çok yanlış kesinlikle ekran kartı 4 gb ı geçen sistemlerde raminizin 16 gb olması gerekir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı