Ryzen 5 2600 vs i3 10. nesil

Davut.pk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben geçen hafta PC topladım ve R5 2600 1250 liradan aldım. Neyse az önce i3 10.nesil ile R5 2600 video karşılaştırmalarını izledim i3 son nesil 20 FPS fark atıyor benim işlemciye. Bu nasıl mümkün anlamadım. Kaldı ki çekirdek sayısında falan da R5 daha iyi. Ama tüm video testlerinde aynı ekran kartı kullanılmasına rağmen i3 daha iyi FPS veriyor. i3 F olduğunun da altını çizerim. Fiyatı 700 TL. 550 TL fark var arada. Biri bunu bana açıklayabilir mi? R5 daha iyi diye biliyorum gözümle bakınca da öyle ama video testlerinde neden daha geride kalıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba özellikle oyunlarda işlemcilerin tek çekirdek ve çoklu çekirdek hızı performansı etkileyen en önemli etkenlerdendir. Ayrıca işlemcinin ana frekansı ve Turbo frekansı da oyun performansını etkileyen diğer önemli faktörlerdendir.

Oyun konusunda 10100F daha önde. O testlerde güçlü ekran kartları kullanıldığı için fazla FPS farkı oluşuyor. Sendeki ekran kartı RX 590'la 10100F'i kullansan çoğu oyunda aldığın FPS neredeyse aynı olur. PUBG, COD Warzone gibi oyunlarda ayarları düşürürsen FPS farkı oluşur. Ryzen 2600'deki avantaj sadece çekirdek sayısı. İntel alıp artan parayı ekran kartına yatırsaydın daha güzel bir sistem oluşturabilirdin. Keşke alırken konu açsaydın.

Oyun konusunda 10100F daha önde. O testlerde güçlü ekran kartları kullanıldığı için fazla FPS farkı oluşuyor. Sendeki ekran kartı RX 590'la 10100F'i kullansan çoğu oyunda aldığın FPS neredeyse aynı olur. PUBG, COD Warzone gibi oyunlarda ayarları düşürürsen FPS farkı oluşur. Ryzen 2600'deki avantaj sadece çekirdek sayısı. İntel alıp artan parayı ekran kartına yatırsaydın daha güzel bir sistem oluşturabilirdin. Keşke alırken konu açsaydın.
Alırken burada üyeliğim yoktu ki çok pişman oldum şu an. Rx590 kullanıyorum. İ3 alıp ekran kartımı gtx1070 yapabilirdim.

Dostum sen sanırım 2 yıl önce piyasayı araştırıp şimdi aynı ürünleri aldın :D R5 2600 İntel 10. nesil çıkmadan önce fiyatına göre iyiydi. 1070 falanda piyasada kalmadı. 1660S'ler var şimdi.
ha-ha dost zaten sıfırına maddi gücüm yetmiyor :) İkinci el teşhir ürün falan 2500e alabilirim ama vazgeçtim r5 ile devam edeceğim çünkü render performansında ryzen5 önde gidiyor ve fps farkının da yükten olduğuna inanıyorum çünkü rdr2 gibi ağır oyunlarda önde olan ryzen 5. Yani r5 kendini yormuyor yüzde otuz ile çalışıyor ama i3 neredeyse iki katı yükle çalışıyor ve fps farkı 5-15 arası ama bu normal standart oyunlar için yani gta 5 rainbow gibi oyunlarda öyle. Rdr2 gibi ağır oyunlarda i3 kullanımının çok arttığını ve fps olarak da düştüğünü gördüm r5 ise kendinden ödün vermeden rdr2 de önüne geçti i3 ün

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı