Ryzen 5 2600'a overclock yapmak

Yarın akşam 12 gibi aktif olurmusunuz.Çalıştığım için 12 gibi evde oluyorum.
Ekran kartının sokete tam oturduğundan emin ol, çıkartıp tekrar tak. Tuhaf bir durum.
Bende şaşırdım oturmama şansının olduğunu düşünmüyorum.İlk defa bu sorunu yaşadım.Ekran kartı Pcı e slotunda sıkıntı olurmu Pc hakkında çok bilgim yok bir yakınım topladı.

Ayrıca ilk defa bios ekranına girdim.XMP VE Gaming Boost ayarlarını açtıktan sonra bilgisayarı açtım.Her zaman olduğu PUBG mobile girdim.Oyunda Ekran kitlenip kasa kapandı ondan sonra çıt çıt çıt sesler geldi.Kasam açınırken bu ses bir kere gelir.Power tuşuna basarak kapadım sistemi baştan açtım bios ekranına girdim.İşlemci hızım 3.85Ghz gözüküyordu.Masaüstüne girdim CPU-Z programında kotrol ettiğimde 3.40 da sabitti.Kafam gece allak bullak oldu anlıcağınız.

Ryzen 5 2600 de bende açmıştım ilk zamanlar gaming boost 3.85 GHz ve yüksek voltaj veriyordu.

Bios ekranında gözüküyorda pc açılınca neden stok hızda şaşırtıcı olanda bu.Ayrıca gaming boost ve XMP ayarlarının zararı varmıdır.
Gaming boost önermiyorum ben kafasına göre voltaj veriyor.
En mantıklısı el ile ayarlama yapmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…