Ryzen 5 2600X 4.2 GHz ile CS:GO 200 FPS normal mi?

windyroute

Hectopat
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ekran Kartı: MSI RTX 2060 Ventus 6 GB OC
Anakart: MSI B450M gamin Plus Max
Bu sistemle CS:GO'da en düşük ayarlarda 150-240 arası FPS alabiliyorum. İşlemci sabit 4050 GHz'de çalışıyor. 3600'lü sistemde 450-600 FPS oynayan arkadaşım var. Sizce aldığım değerler normal mi?

Aynı sistemin 3600X olanını kullandım 500-600 FPS arası alıyordum rekabetçi maçta. Ayarları düşürünce FPS'de düşüyordu o yüzden önerilen ayarlarda ve 1280x1024 ayarlara çektiğimde ideal FPS performansını aldım,öneririm.

Ryzen 7 3700x ve Radeon RX 5700 XT ikilisini kullanan birisi olarak 1920x1080 full ayarlarda 350-500 arası FPS alıyordum. Hatta grafik detayı azaldıkça daha da artıyordu.

Bir yıl boyunca bu sistemde CS:GO oynarken iki farklı durumu tecrübe ettim. Çoklu CPU kullanımı seçeneğini kapatmak önemli ölçüde FPS kaybettiriyordu. Günümüzde işlemci çekirdek ve izlek sayısının epey arttığını ve özellikle Ryzen işlemcilerin çoklu çekirdek performansının çok iyi olduğunu düşünürsek bu olağan bir sonuç. Muhakkak çoklu CPU kullanımına izin verin. Başlangıç komutlarından -thread olanı kullandıysanız silin veya daha yüksek bir değer verin. Bir diğer durum da görüntü kalitesini düşürmek orantılı bir şekilde FPS artışı sunmaz. Bir noktadan sonra değişim sıfır olur. Bu da işlemci ile alakalı bir durum. Tercih ettiğiniz çözünürlükte işlemci en fazla kaç FPS verecek kadar GPU'yu besliyorsa o değerden fazlasını göremeyebilirsiniz. RTX 2060 GPU sizin yazdığınız FPS değerinde çok daha fazlasını verebilecek potansiyeldedir. Doğru ayarlar yapılırsa epey artış olur.

Başkasına ait cfg kullanmamanızı ve ne işe yaradığını bilmediğiniz konsol kodu veya başlatma seçeneklerini kullanmamanızı tavsiye ederim. Pek çok kişi ezberden sallıyor bunları. Her bilgisayarda işe yaramaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı