Çözüldü Ryzen 5 2600X 91 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

razwe

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz
Anakart
MSI B450M-A Pro Max.
Ryzen 5 2600X işlemcimde diğer sistem parçalarına göre acayip bir ısınma sorunu var underwolt denedim fakat beceremedim çözüm olarak ne yapabilirim?
(AIDA64 stres testinde işlemci sıcaklık ortalaması 91 derece)

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-18_155514917.png
    92,1 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Sevgili hocam mahalleyimi ısıtıyoruz size tavsiyem işlemci soketini doğru montajladıgınızdan emin olun macunu kontrol edin fan devrini kontrol edin.

Hocam 1 yıl oldu montajı yapalı her zaman stok soğutucudan dolayı ısı problemi vardı.

Bilgi yetersizliği bulunmakta, termal macununuzun en son değiştirildiği tarih nedir? Soğutucunuz ile işlemciniz arasında temassızlık olabilir mi?

Şu an soğutucu değiştirme gibi bir şansım yok hocam yine de sağ olun.

Sorunu çözdüm işlemci fanında kalıp halinde toz kalmış ve kasa bayağı kirliydi. Şu an stok soğutucu ve Core Performance Boost açık şekilde test sonucu aşağıda:
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Termal macunu en son ne zaman yenilediniz?
Stok soğutucu kullanıyorsanız bu işlemci için pek yeterli değil. Bu soğutucuyu alarak ısınma sorununu çözebilirsiniz.

Bilgi yetersizliği bulunmakta, termal macununuzun en son değiştirildiği tarih nedir? Soğutucunuz ile işlemciniz arasında temassızlık olabilir mi?

Sevgili hocam mahalleyimi ısıtıyoruz size tavsiyem işlemci soketini doğru montajladıgınızdan emin olun macunu kontrol edin fan devrini kontrol edin.

Hocam 1 yıl oldu montajı yapalı her zaman stok soğutucudan dolayı ısı problemi vardı.

Şu an soğutucu değiştirme gibi bir şansım yok hocam yine de sağ olun.

Sorunu çözdüm işlemci fanında kalıp halinde toz kalmış ve kasa bayağı kirliydi. Şu an stok soğutucu ve Core Performance Boost açık şekilde test sonucu aşağıda:

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-18_172552475.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…