Ryzen 5 2600X AIDA64 stres testi ekran donuyor

Bu programla stres testi yaptığımda birkaç dakika içinde ekran donup öylece kalıyor kasayı kapatıp yeniden açmam gerekiyor.

Yüke binince 90'ların üstüne çıkıyor işlemci bundan kaynaklı mıdır donma? Aşırı ısındığında sistemin resetlenmesi gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen öyle donar kalır. Çarpan hızınız, soğutucunuz, boşta sıcaklığınız nedir? Yük altında 90, çok yüksek. 2 olasılık aklıma geliyor.
- Yüksek O.C.
- Yetersiz soğutucu.

Mavi ekran, donma vs gibi durumlar islemcinin stabil calismadigini veyahutta sicakliktan dolayi verdigi hatalardan kaynaklanir. Stok fan mi kullaniyorsun ilk once onu soylemen lazim. OC mu yaptin? Ne yaptin?

Stok fan kullanıyorum çok fazla ısındığı için Core performans Boost seçeneğini kapattım ve hız 3.6'ya sabitlendi. Bende 4'e sabitleyip 1.3 voltaj verdim ve bu hata meydana geldi şu anda 3.9 hızında 1.25 voltajda sorun çıkmıyor donma gibi ancak stres testinde sıcaklık 87 derece oluyor bu ısınma problemini nasıl çözebilirim?
Bazen öyle donar kalır. Çarpan hızınız, soğutucunuz, boşta sıcaklığınız nedir? Yük altında 90, çok yüksek. 2 olasılık aklıma geliyor.
- Yüksek O.C.
- Yetersiz soğutucu.

Boşta sıcaklık 50 derece. Sistem daha 7 aylık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı