- Makaleler
- 21
Eğer Render gibi işlem gücü isteyen işler yapmayacaksanız sadece internete girmek için alacaksanız bu sistem para israfı olur sizin için.
Kutudan çıktığı gibi kullanılabiliyor muyum? Tek anlayamadığım nokta bu.Evet, Ryzen 3000'i de destekliyor ama Ryzen 4000 için BIOS update isteyecekmiş.
Evet kullanırsınız.Kutudan çıktığı gibi kullanılabiliyor muyum? Tek anlayamadığım nokta bu.
Kart çok büyük değil zaten, kasa ekran kartı için baya bonkörmüş.Kasayı ve anakartı mini seçmişsiniz, ekran kartınız mini ITX mi?
Ne yapacaksınız bilgisayar ile? Tam olarak belirtirseniz daha iyi yardimci olabiliriz, seçtiğiniz RAM'ler yetersiz kalabilir.Kart çok büyük değil zaten, kasa ekran kartı için baya bonkörmüş.
Öncelikle teşekkür ederim. Hepsiburada'dan uzun zamandır alışveriş yapıyorum ve belki en ucuzu hep olmuyor ama hepsini ordan alınca farklı farklı yerlerle muhatap olmak zorunda kalmıyorum. Anakart zaten b450 olarak güncelliyorum, dediğiniz modele bakıcam. Ram olarak kullanabilceğim en üst hızları kullanmak istiyorum. Kasa boyut ve iç hacim olarak bana çok uygun. İşlemci ise uzun ömürlü olması, iş için kullandığım programların çalışırken aynı zamanda daha fazlasını istediğimde teklememesi için ve uzun süreler çalışacağı için bu modeli tercih ettim. İşlemcilerden anlıyorum, ryzen 5 2400 de tercih edebilirdim ama bütçe olarak bu seviyeler sıkıntı çıkartmıyor o yüzden eve taşıdığımda da işlemci gücüne ihtiyacım olucak. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için sağolun.AMD Ryzen 5 2600 1030 lira
MSI B450M PRO-VDH PLUS 520 lira
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz Ram 280 lira
Samsung 860 EVO 500GB SSD 530 lira
FSP Hyper K 500 500W 80+ Güç kaynağı 250 lira
CORSAIR CC-9011138-WW SPEC-05 385 lira
2995 lira yapıyor. Bence bütçeyi düzgün kullanmak gerekir. Ve parçaları aynı yerden almanızı da önermem. Fiyat açısından.
2600 ve 2600X arasındaki fark o kadar etmez bence, diğer yandan kasa da gereksiz pahalı olmuş, anakart B450 parasına B350 seçilmiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.