Ryzen 5 2600X için anakart ve RAM önerisi

theucy

Decapat
Arkadaşlar selam. AMD Ryzen 2600X'li bir sistem toplamayı düşünüyorum. TUF B450 Plus ve TUF X470 Plus anakart arasında kararsızım. Sizce hangisi benim için daha mantıklı olacaktır?

Ayriyetten AMD işlemcili sistemlerde RAM frekansının yüksek olmasının performansa katkısının olduğunu duymuştum bu yüzden 3000 MHz ve 3200 MHz'li RAM'ler arasında kararsızım. R5 2600X için hangisi daha mantıklı olacaktır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır onlar yardımcı olsunlar. Ramlere gelirsek Amd'li sistemler ramler ne kadar güçlü olursa o kadar iyi performans veriyor bütçeni zorlamıyorsa 3200 MHz almanı öneririm ve anakartını kontrol et 3200 mhz destekliyor mu, büyük ihtimalle destekliyordur da başın ağrımasın kontrol et.

Bütçeniz 1000 TL civarında sanırım. Önerim;

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 AURA RGB ANAKART | ITOPYA

OC yapacağım diyorsanız X470 serisi kart bakınız.

3000-3200 Mhz Ram konusunda ise fiyat farkı yok ise yüksek olanı alabilirsiniz. Var ise 3000 Mhz alın geçin.
Arkadaşın attığı anakart fazlası ile güzel, aynı anakarttan bende de var. Ram olarak 3000 veya 3200'lük herhangi bir RAM'ı alabilirsiniz. Çok bir şey farketmiyor zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı