Ryzen 5 2600X için anakart ve RAM önerisi

MSI x470 Gaming pro iyimidir bide ramlerin bazıları 3200mhz aldım diyelim 3200de calistirirmi calistirirsa zaman kaybı yapmadan alicam
Bu 3 anakart ta overclock dahil iyidir.
Ram ler üstünde ne yazıyorsa o hızda çalışır, tabi biostan basit bir ayar yapınca.
XMP profili vardır 1-2 diye , alacağınız RAM hangi profilde yazıyorsa o seçilecek. Bu kadar.
Bu anakartlar genellikle max. 3466 ya kadar destekliyor. Tek tek bakmak lazım MSI sitesinden.

AMD ryzen serisi yüksek hızlı RAM sever.
Bütçe sıkıntısı yoksa, 3200 cl15 hatta cl14 bulursan al. 3200 cl16 2x8 işini görecektir.
Marka olarak Corsair ve G-skill kalitelidir.

Son düzenleme:
Asus tuf b450m PRO işini fazlasıyla görür.

Anakartta MSI biraz problemli diye biliyorum.

MSI ın biraz problemiyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Yanlış bilgilendirme yapmamış oluruz.
Asus tuf b450m PRO işini fazlasıyla görür.

Anakartta MSI biraz problemli diye biliyorum.
B450 lerin değerlendirmesi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Best Motherboards for AMD Ryzen 2018 - AM4 X470 & B450
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
MSI ın biraz problemiyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Yanlış bilgilendirme yapmamış oluruz.

B450 lerin değerlendirmesi

Best Motherboards for AMD Ryzen 2018 - AM4 X470 & B450

Overclock ve ram hız aşırtma konusunda problemli olduğunu okumuştum. Örneğin x.1 BIOS sürümünde Z marka ram 3000 mhz te sorun yaşıyor ama 3000mhz altında problem yok. x.2 BIOS sürümüne geçiyorsunuz bu sefer Y marka ramler aynı sorunu yaşıyor Z marka ramler düzeliyor. mesela bende Adata 3000mhz ram var şuan kullandığım BIOS sürümünden dolayı 3000 mhz ye çekemiyorum. Bilgisayar sürekli yeniden başlıyor. Yeni BIOS sürümünde bu problemin gidereleceği söylendi.

Overclock ve ram hız aşırtma konusunda problemli olduğunu okumuştum. Örneğin x.1 BIOS sürümünde Z marka ram 3000 mhz te sorun yaşıyor ama 3000mhz altında problem yok. x.2 BIOS sürümüne geçiyorsunuz bu sefer Y marka ramler aynı sorunu yaşıyor Z marka ramler düzeliyor. mesela bende Adata 3000mhz ram var şuan kullandığım BIOS sürümünden dolayı 3000 mhz ye çekemiyorum. Bilgisayar sürekli yeniden başlıyor. Yeni BIOS sürümünde bu problemin gidereleceği söylendi.
Hangi anakartta var bu sorun? Sisteminizde neler var?

Bütçeniz kısıtlı ise :

Bütçe rahatsa:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı