Ryzen 5 2600X ile RTX 2070 darboğaz yapar mı?

Aliklkn1905

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, PC hocasının yeni sistemi s class i aldım. Sistemde Ryzen 5 2600X ile RTX 2070 var normalde testlerde 2 kda darboğaz yok ama benim monitörüm 1080P. 1080PDE darboğaz olur mu? Olursa bana ne gibi zararı olur?

Bazı oyunlarda evet ekran kartı %100 kullanılamaz ancak bu oyun zevkinizi baltalamaz. İleride bir soğutucu alıp 2600X'i OC'lersiniz ve ekran kartınızdan daha fazla yararlanabilirsiniz. Zaten birçok AAA oyunda 1080P'de ekran kartı %100 kullanılacaktır ama dediğim gibi %100 LOAD'a girmemesi bir sorun teşkil etmez. Darboğaz terimi Türkçe'de ve Türkiye'mizde çok yanlış anlaşılıyor...

Hayırlı olsun 10 numara güzel sistem.

Bazı oyunlarda evet ekran kartı %100 kullanılamaz ancak bu oyun zevkinizi baltalamaz. İleride bir soğutucu alıp 2600X'i OC'lersiniz ve ekran kartınızdan daha fazla yararlanabilirsiniz. Zaten birçok AAA oyunda 1080P'de ekran kartı %100 kullanılacaktır ama dediğim gibi %100 LOAD'a girmemesi bir sorun teşkil etmez. Darboğaz terimi Türkçe'de ve Türkiye'mizde çok yanlış anlaşılıyor...

Hayırlı olsun 10 numara güzel sistem.
Teşekkürler ♥️ peki bu sistemde psu 550w işlemciye oc yapsam bu psu da sıkıntı olur mu ?

Ben bu sistemdeki hava akışının iyi olacağını düşünüyorum. Ne gibi olumsuzluklar olabilir yazarmısınız?

Ben bu sistemdeki hava akışının iyi olamayacağını düşünüyorum. Ne gibi olumsuzluklar olabilir yazarmısınız?

@Aliklkn1905 2070; çeksin çeksin 170-180 W çeksin, işlemci 100W bile çekse sorun olmaz yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için
Sistemdeki kasa için yapılan yorumlar çok iyi hava akışı sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Fan olarak ekstra 2 fan da hediye var toplam kasada işlemci ve ekran kartı fanı ile 9 fan yapıyor hava konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum
@Aliklkn1905 2070; çeksin çeksin 170-180 W çeksin, işlemci 100W bile çekse sorun olmaz yapabilirsiniz.
Kral sana son bir sorum olacak bakar mısın
@actanonverba

Son düzenleme:
Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak ileride bu konuya bakıp karar verecekler olursa; evet 1080p'de darboğaz yapıyor. Warzone , Battlefield 5 gibi rekabetçi oyunlarda 144 Hz bir monitörü besleyemiyor. İki oyunda da her ayarları denesem de 70-100 FPS arasında kalıyor ki bu fiyattaki bir ekran kartına yazık ediyor. GPU kullanımı süreklii dalgalı stabil bir değer asla yok yer yer %50,60 , genelde ise %75 85 arası bu oyunlarda. 2k ya aldığımız zaman da rekabetçi oyunlar için mantıklı bir şey olmuyor FPS gene 70 85 arasında oluyor. Alıcak arkadaşlar yeni nesillere yönelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı