Ryzen 5 2600X ısınma problemi

Arkadaşlar bende Ryzen 5 2600X ve 300 liraya aldığım Xigmatek marka sıvı soğutucu takılı.
İnternetten bencmark videoları izlerken sıcaklığın 55 dereceyi geçmediğini gördüm üstelik stok soğutucu ile fakat benim sistemde oyunları oynarken 63 dereceye kadar cıkıyor işlemcim. Problem nedir arkadaşlar? Teşekkürler.

Sistemim;
  • RX 580
  • Ryzen 5 2600X
  • 16 GB 3000 MHz
  • 600W
  • Xigmatek sıvı soğutucu
  • Asus B450 Gaming Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
63 derece normal bir sıcaklık. Kafaya takma bence sıcaklığı bir çok şey etkiler. Kasa fanlar stok soğutucu vs . İlla bir şeyler yapacağım diyorsan termal macunu kaliteli bir macunla yenile kasa içi kablolamaya dikkat et fanların yönüne ve devir şiddetine dikkat et belki ses yapıyor diye düşük devirde çalıştırıyorsan yeterli soğutmayı sağlayamayabilir. Özellikle sıvı soğutucu üzerindeki fanların radyatör için uygun olup olmadığına dikkat et. Adam uzay montaj kullanır sen küçük bir kasa kullanırsın sıcaklık farkı oluşur bunu da düşün.

Arkadaşlar bende Ryzen 5 2600X ve 300 liraya aldığım Xigmatek marka sıvı soğutucu takılı.
İnternetten bencmark videoları izlerken sıcaklığın 55 dereceyi geçmediğini gördüm üstelik stok soğutucu ile fakat benim sistemde oyunları oynarken 63 dereceye kadar cıkıyor işlemcim. Problem nedir arkadaşlar? Teşekkürler.

Sistemim;
  • RX 580
  • Ryzen 5 2600X
  • 16 GB 3000 MHz
  • 600W
  • Xigmatek sıvı soğutucu
  • Asus B450 Gaming Plus

Normal değerler. Ben 80'lere çıkıyor diye düşünmüştüm :)

Sistemim;
  • RX 580
  • Ryzen 5 2600X
  • 16 GB 3000 MHz
  • 600W
  • Xigmatek sıvı soğutucu
  • Asus B450 Gaming Plus
Merhaba, Kasanızda yeterli hava akımı mevcut mu ? Eğer kasanızda sadece egzoz fanı varsa bu durum normaldir. Kasanın içine de soğuk hava girmesi için ekstra fan koyabilirsiniz. Bir diğer bir etken de işlemci üzerindeki termal macunun kurumuş olması olabilir. Tavsiyem kasanızı temizleyin ve fan takarak soğutmayı deneyin. Bu işlemden sonra bir stress testi yaparak işlemci değerlerinde düşüş var mı bakın. Oynadığınız oyun tek çekirdek kullanıyor olabilir ve bu da işlemciye haliyle yük bindirir. Genelde modern oyunlar çok çekirdek kullanıyorlar. Bunu tamamen kendi fikrim olarak söylüyorum, işlemcilerin sıcaklıkları 80 dereceyi geçmedikten sonra sıkıntı olmaz.
Not: Forumlarda sizin gibi AMD kullanımı sonucu ısıl sorundan şikayetçi insanları bulabilirsiniz. AMD işlemciler sıcak çalışıyorlar. Hele hele Fx serileri, aman tanrım, zamanının Intel işlemcilerine kıyasla fazladan bir 10 derece rahat ısı farkı ile çalışıyordu.

değer
Normal değerler. Ben 80'lere çıkıyor diye düşünmüştüm :)
Merhaba, Kasanızda yeterli hava akımı mevcut mu ? Eğer kasanızda sadece egzoz fanı varsa bu durum normaldir. Kasanın içine de soğuk hava girmesi için ekstra fan koyabilirsiniz. Bir diğer bir etken de işlemci üzerindeki termal macunun kurumuş olması olabilir. Tavsiyem kasanızı temizleyin ve fan takarak soğutmayı deneyin. Bu işlemden sonra bir stress testi yaparak işlemci değerlerinde düşüş var mı bakın. Oynadığınız oyun tek çekirdek kullanıyor olabilir ve bu da işlemciye haliyle yük bindirir. Genelde modern oyunlar çok çekirdek kullanıyorlar. Bunu tamamen kendi fikrim olarak söylüyorum, işlemcilerin sıcaklıkları 80 dereceyi geçmedikten sonra sıkıntı olmaz.
Not: Forumlarda sizin gibi AMD kullanımı sonucu ısıl sorundan şikayetçi insanları bulabilirsiniz. AMD işlemciler sıcak çalışıyorlar. Hele hele Fx serileri, aman tanrım, zamanının Intel işlemcilerine kıyasla fazladan bir 10 derece rahat ısı farkı ile çalışıyordu.
ben metro exodus oynarken 69'u gördüm. 70 altı korkulacak bir şey yok sıvı soğutma ile 63 bence iyi
63 derece normal bir sıcaklık. Kafaya takma bence sıcaklığı bir çok şey etkiler. Kasa fanlar stok soğutucu vs . İlla bir şeyler yapacağım diyorsan termal macunu kaliteli bir macunla yenile kasa içi kablolamaya dikkat et fanların yönüne ve devir şiddetine dikkat et belki ses yapıyor diye düşük devirde çalıştırıyorsan yeterli soğutmayı sağlayamayabilir. Özellikle sıvı soğutucu üzerindeki fanların radyatör için uygun olup olmadığına dikkat et. Adam uzay montaj kullanır sen küçük bir kasa kullanırsın sıcaklık farkı oluşur bunu da düşün.
Bende R5 2600 var oyun oynarken en fazla 60 derece oluyor ama oyun repack yaparken 70 dereceyi gördüm bugün. Termal macunu kontrol et.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum kasam daha 2 aylık vatan da toptallatım montajı onlar yaptı 1 egzoz öndede 3 fan var ve sesli çalışıyorlar herhangi bir kısıtlama yapmadım termal macun üzerinde durulmuş fakat dediğim gibi 2 ay oldu daha alalı ama normal diyorsunuz tabi ozaman sıkıntı yok. aklıma takılan şey benchmarklarda adamlarda 55 dereceyi geçmiyor üstelik stok soğutucu ile kafamın almadığı kısım o.

Benchmark testlerinde stok soğutucudan kullanmıyor olabilirler. Arkadaşım soğutucuyu kendisi almıştı, karşılaştırdık onunki daha serin çalışıyor bana göre. Normal kullanımda benim 45-50 cıvarı. onda 35-40 oluyormuş.
Kafana çok takılıyorsa yeni bir soğutucu alabilirsin, en azından kaliteli bir termal macun alıp yeniden sür. CPU Fanının hızını max'a çıkarmak da fazladan soğutma sağlar sana. Anakartın programından yapabilirsin.
Benim tavsiyem kafaya takacak bir ısı değil 63 derece. Ben de sistemi yeni topladım vatandan. Ama kendim topladım. Anlattığım gibi dün 70 dereceye çıktı, takılmadım bile.

60 65 70 derece bunlar bir işlemci için iyi hatta düşük sıcaklıklar. Benim i7 4790k'm 80 82 derecede çalışıyo 5 yildir daha da bi sıkıntısını görmedim. Ha tabi önerdiğim bi sıcaklık değil bu ama 80 derece bile normal sayilabilecekken 63 dereceye ısınma sorunu denmesi komik ;)

Aynı işlemciyi yeni satın aldım ve boşta çalışması nedense sıkıntılı geldi Ryzen Master programından baktığımda 50-58 derece arasında oynamalar yapıyor ve voltaj değeri de sürekli değişiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı