Ya dostlar bu işin tutkulusuysanız zaten kendinize engel olamıyorsunuz, ben de biliyorum 2600X'in overclocklu hali olduğunu
TDP konusuna gelecek olursak siz söyleyin o zaman başka hangi değerlere bakacağız? İnternette testlere bakmaktan başka ne opsiyonumuz var alıp deneyecek şansımız yok teker teker. Her test aynı koşulda değil onu da biliyorum, ama ne yapacağız? Her şeye bir kulp takmanın manası yok, sonuçta kendinizi motive edecek bir şey bulmanız gerekiyor bu işlemcide başka bir değerdir, oyunda fps'tir ne biliyim x bir konuda y değişkenidir. Bu konuda da TDP'ye bakacağız illa ki testlere bakacağız. Ayrıca siz de sıvı soğutma kullanıyormuşsunuz şimdi gördüm. Neye bakarak aldınız? Bence testlere bakarak aldınız.
3700 altına throttle yapıyor evet. BIOS sürümüm de güncel, düşünmüştüm BIOS konfigürasyonu bu throttle'a sebep olabilir diye ama değişmedi.
Ayrıca şunu demem gerekir, OC konusunda çok tecrübesiz değilim ilk overclock işlemini Q6600'a yapmıştım 2.66 GHz'den 3 Ghz'e çıkartmıştım o zaman deli gibi sevinirdik. Şu anda 4 Ghzleri beğenmiyoruz insanoğlu böyle işte. Ben burada sadece sizin yorumunuzu sordum, ekstra yermenize gerek yoktu
İyi sosyaller herkese.