Viktor R3znov
Kilopat
- Makaleler
- 1
Ah Viktor, her yazdığıma artistik girizgahlı cevaplar yazmaktan asla vazgeçmeyeceksin di mi? =)@Can Çeralp
O kadar soyut şeyler yazmışsın ki mesajını sonuna kadar okuyamadım ve okurken acı çektim.
R5 2600X, dünyanın en iyi işlemcileri arasında öyle mi? Ortalama kullanıcı benchmarklarında 50. sırada olan işlemci, dünyanın en iyi işlemcileri arasında nasıl olabiliyor?
Güncelleme dediğin şey, optimizasyonu artırır ya da bozar. Tekli çekirdek performansını siyah ile beyaz kadar iyileştirmez ya da İşlemci mimarisini değiştirmez.
2600X'i overclock etmekten bahsediyorsun ama anakartın VRM ve MOSFET durumunu sormuyorsun. "Biraz OC" ile çözülecek bir iş değil. R5 2600X'in, R5 3600 ya da daha üstündeki 3. nesil Ryzen'larla olan tekli çekirdek performans farkı, OC ile kapatılacak durumda değil.
Kısacası yeni sistem toplayan adama, 2. nesil işlemci tavsiye etmek, en hafif tabirle iş bilmezliktir. 300 TL fark mı yılların birikimi oluyor? Bir cihazı 300 TL daha ucuza alırsın ama 1.000 TL'lik stres çekersin. Biraz da bu yönden bak. Her zaman en ucuzunu almak seni kurtarmaz.
Adamın sistemi halihazırda 2600X üzerine kurulu olsaydı farklı tavsiyelerde bulunurduk fakat sıfırdan sistem dizen adama 2. nesil al denmez.
Bak, burada OC yapılmış 2600X ile stock 2600'ün, 1080p kıyaslaması var. Bak bakalım, 3. nesil Ryzen'larla kıyas edilebilecek düzeye çıkmış mı? R5 2600'ün stock haliyle bile, arada ciddi fark yok. Kaldı ki bu adamın işlemci silikonu nasıl denk gelecek? Aynı overclock değerlerine ulaşabilecek mi? vs. hepsi meçhul. Birebir aynı işlemcilerin bile overclock potansiyelleri farklıdır. Çünkü silikon farkı vardır.
Hocam, ben elimde olan parayla yüksek bir kart almak istedim. Ve aldım, buradaki önerileri dikkate alarak 2600X'te aldım. Gayet iyi performans veriyor, daha neyini uzatıyonuz anlamıyorum ki?@Plyra
2K kartı demek, 2K'dan aşağıda oynaman, o karta küfür etmek gibi demek.
@KöroğluDarius
1080P'de oynayacaksan, dişini sık, bütçeni artır ve R5 3600 al. R5 2600X ile tekli çekirdek odaklı bazı oyunlarda anlık droplar yemen olası bir durum.
Ryzen 5 2600X, 1.200 TL. Ryzen 5 3600 ise 1.500 TL. +300 TL'ye çok ciddi anlamda değer. Sıfırdan sistem toplarken, 1. Ve 2. Nesil Ryzen toplamak hiç mantıklı bir hareket değil.
Düzenleme: Gerçi 2600X'i satın almışsın. Neyse artık, laf dinlemediğin için, birkaç ay sonra forumda konu açarsın.
Sen daha referansını UserBenchmark denen o yalan yanlış bilgiler veren siteden almaya devam et tamam mı? Ayrıca nedir bu AMD'nin eski işlemcilerine olan düşmalık arkadaş öyle bir yazıyorsun ki sanki arkadaş Pentium 4 alacak. Lütfen yapmayın şunu artık ya adam bütçem yok diyor alamam diyor kurtarırmı diyor adamı R5 3600 al diye diye mahvettiniz ya konu sahibi arkadaşın yerinde ben olsam herhalde dünyanın en boktan işlemcisini aldım derdim. Bide laf dinlemediğin için birkaç ay sonra konu açarsın demişsin hem üslubun çok kaba hemde işlemci hakkında bilgin yok.@Can Çeralp
O kadar soyut şeyler yazmışsın ki mesajını sonuna kadar okuyamadım ve okurken acı çektim.
R5 2600X, dünyanın en iyi işlemcileri arasında öyle mi? Ortalama kullanıcı benchmarklarında 50. sırada olan işlemci, dünyanın en iyi işlemcileri arasında nasıl olabiliyor?
Güncelleme dediğin şey, optimizasyonu artırır ya da bozar. Tekli çekirdek performansını siyah ile beyaz kadar iyileştirmez ya da İşlemci mimarisini değiştirmez.
2600X'i overclock etmekten bahsediyorsun ama anakartın VRM ve MOSFET durumunu sormuyorsun. "Biraz OC" ile çözülecek bir iş değil. R5 2600X'in, R5 3600 ya da daha üstündeki 3. nesil Ryzen'larla olan tekli çekirdek performans farkı, OC ile kapatılacak durumda değil.
Kısacası yeni sistem toplayan adama, 2. nesil işlemci tavsiye etmek, en hafif tabirle iş bilmezliktir. 300 TL fark mı yılların birikimi oluyor? Bir cihazı 300 TL daha ucuza alırsın ama 1.000 TL'lik stres çekersin. Biraz da bu yönden bak. Her zaman en ucuzunu almak seni kurtarmaz.
Adamın sistemi halihazırda 2600X üzerine kurulu olsaydı farklı tavsiyelerde bulunurduk fakat sıfırdan sistem dizen adama 2. nesil al denmez.
Bak, burada OC yapılmış 2600X ile stock 2600'ün, 1080p kıyaslaması var. Bak bakalım, 3. nesil Ryzen'larla kıyas edilebilecek düzeye çıkmış mı? R5 2600'ün stock haliyle bile, arada ciddi fark yok. Kaldı ki bu adamın işlemci silikonu nasıl denk gelecek? Aynı overclock değerlerine ulaşabilecek mi? vs. hepsi meçhul. Birebir aynı işlemcilerin bile overclock potansiyelleri farklıdır. Çünkü silikon farkı vardır.
Teşekkür ederim.300 TL, durumu olmayan biri için az para değil. Bu sebeple 2600X tercih etmekle yanlış yapmış sayılmazsınız. Ben de vakti zamanında aynı miktarda para açığı yüzünden i7 değil, i5 almıştım. Ha, yenisini alırsak daha mı iyi oluyor evet ama imkan meselesi. Bu sebeple herkesin imkanı basitçe el veriyormuş gibi önyargıyla yaklaşmamak lazım. Hayırlı olsun bu arada.
Fan ayarlarını yaptıktan sonra, en fazla 81'i gördüm. Oda sıcak havada.Ekran Kartında ısınma durumu nasıl ? Yoğun kullanımda 80 dereceyi geçiyormu ?