Ryzen 5 2600X sistem donuyor

Raynor

Kilopat
Daha fazla  
3 ay önce Ryzen 5 2600X işlemci satın aldım, son zamanlarda oyun oynarken bilgisayar donmaya başladı. Sorunun nerede olduğunu bulmak için çeşitli stres testi programları ile test ettim ve tıpkı oyunlarda olduğu gibi bilgisayar dondu. İşlemciyi garantiye gönderdim hiçbir sorun yok denerek geri gönderildi. Donma sandığınız gibi takılmalar ufak kasmalar değil bildiğiniz kilitleniyor hiçbir komut veya tuş çalışmıyor bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. BIOS'u en güncel sürüme yükseltip denedim. Sorun bu sefer daha farklı bir hal aldı, stres altında siyah bir ekran oluyor ve ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Başka bir ekran kartı takıp deneyin, güç kaynağı marka ve modeli nedir? Yetersiz geliyor olabilir.
Tam sistem özelliklerinizi yazarsanız arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilir.

Başka bir ekran kartı takıp deneyin, güç kaynağı marka ve modeli nedir? Yetersiz geliyor olabilir.
Tam sistem özelliklerinizi yazarsanız arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilir.
Nagas diye bir marka 600W güya 80+ bronz sertifikalı. Ryzen 5 2600x - RTX 2060 - 16GB ram sistem bu şekilde. İşlemciyi daha sonra aldım bundan önce 1 ay Ryzen 5 1400 kullandım RTX 2060 ile birlikte böyle bir sorun yoktu.

Başka bir PSU ile deneyin önce. Sorun devam ederse başka bir ekran kartı ile.
Elimde ne bir PSU nede bir Ekran kartı mevcut. AİDA64 testinde GPU da bir sorun gözükmüyor. Şöyle bir şey gözlemledim masaüstü açık iken 40 derece arka planda tarayıcıyı açıyorum 60'a fırlıyor ve kademe kademe 40'a geri düşüyor. Az önce AİDA64 ile yaptığım sistem kararlılık testinde işlemci 89 dereceye çıktı ve bilgisayar kendini kapattı. Sorun işlemci soğutucusunda olsa bilgisayar daha açılırken ısınıp kapanırdı ki saatlerce açık duruyor.

410926

RAM marka ve modeliniz nedir ?
Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15

Son düzenleme:
Psu nun tam modelini yazabilirseniz, yada özelliklerini belirten etiketin net bir fotoğrafını atarsanız bir kontrol edelim.
Ayrıca psu kaç yıllık garantisi devam ediyormu?
Ayrıca aşırı yüksek sıcaklık olmuşsa bile pc kapanmaz işlemcide ekran kartına kendini yavaşlatarak soğumaya çalışır.
Sorun kesin olarak psu bence ama bir özelliklerini öğrenip emin olmakta fayda var.

Psu nun tam modelini yazabilirseniz, yada özelliklerini belirten etiketin net bir fotoğrafını atarsanız bir kontrol edelim.
Ayrıca psu kaç yıllık garantisi devam ediyormu?
Ayrıca aşırı yüksek sıcaklık olmuşsa bile pc kapanmaz işlemcide ekran kartına kendini yavaşlatarak soğumaya çalışır.
Sorun kesin olarak psu bence ama bir özelliklerini öğrenip emin olmakta fayda var.
411270

Güç kaynağı bu hocam ryzen sistemlerin ilk çıktığı zamanlarda almıştım. İşlemci soğutucuyu takarken ciddi bir baskı uygulamam gerekiyor uyumsuz olma ihtimali var mıdır? Eski kullandığım R5 1400 ve soğutucusu kolay takılıyordu. Anakart B350 bu arada

Sadece yük altında iken olduğuna göre ya güç kaynağında ya da işlemci soğutucusunda problem olma ihtimali yüksek. Güç kaynağı zaten saatli bomba. Onu en kısa zamanda değiştirin. Soğutucunun da montajının doğru yapıldığından emin olun.

Sadece yük altında iken olduğuna göre ya güç kaynağında ya da işlemci soğutucusunda problem olma ihtimali yüksek. Güç kaynağı zaten saatli bomba. Onu en kısa zamanda değiştirin. Soğutucunun da montajının doğru yapıldığından emin olun.
Masaüstü açıkken işlemci sıcaklığı 43 derece arka planda herhangi bir programı açınca sıcaklık 55'e fırlıyor ve hızlıca kademe kademe 40'a geri düşüyor. Parçaların montajı doğru bundan yana bir sıkıntı yok. Güç kaynağı neden saatli bomba? Markasından dolayı mı yoksa 2 yıllık oluşu mu?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı