Ryzen 5 2600X Stres Testinde 85-90 Derece

HlovE

Hectopat
Birkaç gün önce yeni bir sistem aldım. İşlemcim boştayken 40-50 derece arası geziyordu, bu bana fazla geldiği için bir stres testi yapayım dedim ve sonuç 85-90 derece. Ve bu sonuçlar 10 dakikalık stres testindeki sonuçlar. Bana çok fazla geldi sizce bu değerler nasıl? (İşlemcim Ryzen 5 2600X ve testi yaparken arkada 20 sekmelik Opera açıktı.)

stabilitytest.png

Hocam bu Core Performance Boost ne işe yarıyor herkes bunu kapatın diyor asıl görevi nedir tam olarak.
İşlemcinin turbo frekansa çıkmasını sağlıyor ve buda ekstra performans demek ama anakart işlemciye bazen gereksiz derecede yüksek voltajlar verince işlemci fazla ısınıyor.

PC açılırken "delete" tuşuyla BIOS'a gir, "F7"ye basarak advanced moda geç, sol tarafta "OC" sekmesine tıkla orda üst taraflarda "Core Performance Boost [Auto]" olması lazım. Tıkla ve disable yap.
Yaptım şimdi stres testi yapacağım.
stabilitytest2.png

Yaptım ve sonuç 58-63 derece. Bu sefer arkada 1 sekmeli Opera açıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı