Ryzen 5 7600X stres testinde 94 derece

NadirFatal

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB(2x16) Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 AMD EXPO Ram
Anakart
MSI PRO A620M-E 6400mhz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anak
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir masaüstü topladım ancak stres testlerinde işlemci ısısı aşırı yükseliyor. Ne yapmalıyım?

(Deep Cool 120mm Sıvı soğutucu var)

Sistemi alalı 2 gün oldu ne yapmalıyım

Sistemim şu şekilde:
Corsair 32 GB(2x16) Vengeance 5200MHz
CL40 DDR5 AMD EXPO RAM
MSI Pro A620M-E 6400MHz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart
Samsung ITB 980 Pro NVMe Okuma 6900 MB-Yazma 5000 MB M.2 SSD
DeepCool MATREXX 55 Mesh PF700 700W
80+ Tempered Class ARGB USB 3.0 ATX Mid
Tower Kasa (MATREXX-55-MESH/PF700)
DeepCool LE300-MARRS LED 120mm
Intel (1700p)-AMD Uyumlu Sivi Sogutucu
(LE300-MARRS)
AMD Ryzen 5 7600X 5.30 Chz 6 Cekirdek
32MB AM5 5nm islemci
Gainward GeForce RTX 4070 Phoenix OS 12 GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Karti

IMG_1488.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır Sinerji mağzasından kargoya güvenmeyip gidip elden teslim aldım kasa kurulumu yapıldı.

Seçenekler arasında vardı oraya gittiğimde de fan değil sıvı soğutucu ekleyelim dediler.

Hocam çalışan sizi dolandırmış resmen 1500TL'ye kule tipi alsaydınız keşke paranız çöpe gitmiş Sinerji çalışanlarından beklemezdim böyle bir şey. Sıvı soğutucu daha mantıklı ama o model çok yanlış.

Hocam soğutucuyda yeni aldım, 1-2 ay geçmeden yenileyemem bu değerlerle kullanmam problemmi madem problem bu adamlar bana ne de 120mm sattılar(Sinerji)

Ürün satıyorlar.

120mm soğutmalar beş para etmez soğutucular. Alacağın 800-900₺'lik bir hava soğutma bile daha başarılı olacaktır. Ki 120mm sıvı soğutma alan insanlar yok böyle sistemlerde sıvı soğutma var diye satıyorlar.

Yapabilecğeiniz en mantıklı şey BIOS üzerinden eco modu açmak veya aşağıdaki videodaki PBO ayarkarını yapmak olacaktır. Performanstan pek kaybetmeden sıcaklığı düşürmüş olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görüntü istenmediği sürece sıvı soğutma önermem ki öyle ahım şahım bir katkısı olduğunu düşünmüyorum cebe zarar. Hele ki 120mm soğutucular 800-900'e alacağınız hava soğutmalardan da kötü sonuçlar ortaya atacaktır.

240mm sıvı soğutmadan hava soğutmaya geçiş yaptım inanın çok daha sessiz ve maksimum 3-4 derece fazla alıyorum 64-68 derece arasında işlemcinin çalışmasında bir fark yok. (Tek fan ile 3-4 derece fazla bir fan daha eklesem 2-3 derece daha düşebilir).

Ki sen o işlemciyi oyunda kasma donma olmadan stabil 80-85 derecelerde çalıştırsan da bir şey olmaz. Statik testler oyun şartlarını pek yansıtmaz.

Hocam çalışan sizi dolandırmış resmen 1500TL'ye kule tipi alsaydınız keşke paranız çöpe gitmiş Sinerji çalışanlarından beklemezdim böyle bir şey. Sıvı soğutucu daha mantıklı ama o model çok yanlış.
Yani hocam insan demez mi sıvı soğutucu yetersiz diye dolandırma adına eline ne geçmiş olabilir ki , sıvı soğutucular hakkında yeterli bilgim yoktu aslında iyidir diye okeyledim

Ürün satıyorlar.

120mm soğutmalar beş para etmez soğutucular. Alacağın 800-900₺'lik bir hava soğutma bile daha başarılı olacaktır. Ki 120mm sıvı soğutma alan insanlar yok böyle sistemlerde sıvı soğutma var diye satıyorlar.

Yapabilecğeiniz en mantıklı şey BIOS üzerinden eco modu açmak veya aşağıdaki videodaki PBO ayarkarını yapmak olacaktır. Performanstan pek kaybetmeden sıcaklığı düşürmüş olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Görüntü istenmediği sürece sıvı soğutma önermem ki öyle ahım şahım bir katkısı olduğunu düşünmüyorum cebe zarar. Hele ki 120mm soğutucular 800-900'e alacağınız hava soğutmalardan da kötü sonuçlar ortaya atacaktır.

240mm sıvı soğutmadan hava soğutmaya geçiş yaptım inanın çok daha sessiz ve maksimum 3-4 derece fazla alıyorum 64-68 derece arasında işlemcinin çalışmasında bir fark yok. (Tek fan ile 3-4 derece fazla bir fan daha eklesem 2-3 derece daha düşebilir).

Ki sen o işlemciyi oyunda kasma donma olmadan stabil 80-85 derecelerde çalıştırsan da bir şey olmaz. Statik testler oyun şartlarını pek yansıtmaz.

Merhabalar Efendim,

Aşağıda belirttiğim adımları tek tek deneyip geri dönüş sağlamanızı rica ediyorum.

- Bios ekranında aşağıda belirttiğim videoda ki core performance kısmına giriniz ancak videodan farklı olarak belirttiğim seçeneği kapatıp ayarları kaydediniz. " Advanced CPU Settings " ayarına girip orada bulunan Intel(R) Turbo Boost Technology yazan kısıma gelip oradaki ayarı disable yapıp klavyeden F10 a basıp ayarları kaydedip bios ekranından çıkıp ısı değerlerini kontrol edebilir misiniz ?

LİNK:

Daha sonra sistemin stabil çalışması için gerekli programları yükleyip işlem yapınız efendim.

1- Sisteminize CCLEANER programı yükleyip kayıt defteri sorunlarını çöz işlemini tarayıcı çerezlerini temizleme işlemlerini yapınız. Kullanımı çok basittir ayrıca türkçe dil desteği ayarlar kısmından seçilebilmekte.
CCLEANER : Thanks for downloading CCleaner

2- ADWCLEANER da bilgisayarınıza siz farkında olmadan yüklenen istenmeyen yazılımları kaldırmak için, Malware (Kötü amaçlı yazılım), Toolbar (Internet explorer, Chrome, Firefox gibi tarayılara kendini ekleyen araç çubuğu) gibi zararlıları temizleyen ücretsiz bir yazılımdır.

Link: AdwCleaner 2023 - Free Adware Cleaner & Removal Tool | Malwarebytes

Not: Isı değerlerini gösteren program 3.Parti bir yazılımdır net değer veremez ancak yakın değerler vermektedir.
3- OCCT Programı: Sisteminizin ısı değerlerine bakabileceğiniz program.
Sizden ricam siteden 7.1.0 sürümünü yükleyiniz. Isı değerlerinin ekran görüntülerini buradan iletiniz.
LİNK: https://occt-overclock-checking-tool.tr.uptodown.com/windows/versi

Hocalarım burdaki amaç nedir

Hocalarım buradaki amaç nedir?

Cbp kapamak Boost frekansında 5.3GHz'ye çıkan işlemcinizi 4.7GHz'de sınırlamaktır. PBO curve ve eco moda almak varken yapmanızı önermem. Bir nevi alacağını performansı düşüreceksiniz cbp kaparsanız.

"CCleaner" ve "AdwCleaner" bilgisayarınıza dahi sokmayın gereksiz. Eğer virüs temizlemek istiyorsanız "Malwarebytes" korumak için de "Kaspersky" veya "BitDefender" kullanın.

"OCCT" ise ağır testleri bilgisayarınızın her parçasına uygulayabileceğiniz bir program. Isı değüerine bakmak için "HWiNFO" kullanın derim.

Yukarıda PBO curve ayarının videosunu attım (yanlış) onu yaptığınızda performans olarak stok ile neredeyse aynı olan ancak çok daha az güç tüketen bir hale çeviriyorsunuz.

Yukarıda yanlış videoyu atmışım kusura bakmayın.

Kolaya kaçıp direkt eco modu da açabilirsiniz.

Oyun kısmında rahatlar ancak render kısmında düşüşler yaşayacaksınızdır. Sürekli render alıyorum diyorsanız PBO ile yapmak daha mantıklı olabilir.

Cbp kapamak Boost frekansında 5.3GHz'ye çıkan işlemcinizi 4.7GHz'de sınırlamaktır. PBO curve ve eco moda almak varken yapmanızı önermem. Bir nevi alacağını performansı düşüreceksiniz cbp kaparsanız.

"CCleaner" ve "AdwCleaner" bilgisayarınıza dahi sokmayın gereksiz. Eğer virüs temizlemek istiyorsanız "Malwarebytes" korumak için de "Kaspersky" veya "BitDefender" kullanın.

"OCCT" ise ağır testleri bilgisayarınızın her parçasına uygulayabileceğiniz bir program. Isı değüerine bakmak için "HWiNFO" kullanın derim.

Yukarıda PBO curve ayarının videosunu attım (yanlış) onu yaptığınızda performans olarak stok ile neredeyse aynı olan ancak çok daha az güç tüketen bir hale çeviriyorsunuz.

Yukarıda yanlış videoyu atmışım kusura bakmayın.

Kolaya kaçıp direkt eco modu da açabilirsiniz.

Oyun kısmında rahatlar ancak render kısmında düşüşler yaşayacaksınızdır. Sürekli render alıyorum diyorsanız PBO ile yapmak daha mantıklı olabilir.

Madem sınırlıyacak neden böyle bi işlemci almış oldum burda bana haksızlık yapılmış olmuyor mu hocam ben demedim ki bütçem bu bunlar önerdi bana, 2k fazla verip 240 3 fanlı alırdım

Madem sınırlıyacak neden böyle bir işlemci almış oldum burada bana haksızlık yapılmış olmuyor mu hocam ben demedim ki bütçem bu bunlar önerdi bana, 2K fazla verip 240 3 fanlı alırdım.

Cbp'yi kapamana gerek yok ki senin.

Kapamayacaksın ya eco mod açacaksın ya PBO curve ile ayar yapacaksın ya da oyunda 80 derece-85 derece olsa da kasmıyorsa oynamaya devam edeceksin.

Sen söyleyeceksin param bu kadar pna göre öneri yaparlardı. İşlemci gayet iyi sadece ellerindeki stokları tüketmek için soğutucu belirlemişler soğutucu var diye 3-5 kuruş fazlaya satıyorlar. Tüm olay bu.

Hiçbir bilgisayar satan firma dürüst değildir. Elindeki malı satmaya çalışır. Herhangi bir vatan mağazasına gidince internetten 2000₺ fazla fiyatı olsa da git internetten al demezler. Veya bu paraya bu kötü demezler. Yeterlidir derler.

Ryzen 5 5600 işlemci alacak çocuğa GTX 960 darboğaz yapar diyerek 3050'yi 7000₺ gibi bir fiyattan sattılar gözümün önünde.

Cbp'yi kapamana gerek yok ki senin.

Kapamayacaksın ya eco mod açacaksın ya PBO curve ile ayar yapacaksın ya da oyunda 80 derece-85 derece olsa da kasmıyorsa oynamaya devam edeceksin.

Sen söyleyeceksin param bu kadar pna göre öneri yaparlardı. İşlemci gayet iyi sadece ellerindeki stokları tüketmek için soğutucu belirlemişler soğutucu var diye 3-5 kuruş fazlaya satıyorlar. Tüm olay bu.

Hiçbir bilgisayar satan firma dürüst değildir. Elindeki malı satmaya çalışır. Herhangi bir vatan mağazasına gidince internetten 2000₺ fazla fiyatı olsa da git internetten al demezler. Veya bu paraya bu kötü demezler. Yeterlidir derler.

Ryzen 5 5600 işlemci alacak çocuğa GTX 960 darboğaz yapar diyerek 3050'yi 7000₺ gibi bir fiyattan sattılar gözümün önünde.
Kasmıyor görüntü yada oyunda sıkıntı yok, sadece değerler yüksek o halde eco mod açayım doğru mu mantıklı olan bu mu ilerde de soğutucuyu değiştireyim mi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı