Ryzen 5 2600X ve 1660 Ti sistem toplama

hem sen diyosun ilerde ekran kartı olarak 2060 takacağım diye hemde tam kullanmıyo diye yakınıyosun işlmeci az kullanıldığına göre rahat besliyor işte ne güzel

Abi kullanımının düşük olması o o bilgisayarı yormadığı anlamına geliyor ama bu bi taraftan da kötü tam performansını alamıyor 2600X i5 9400F tam performansını alıyor. 1 yıl sonra ısınma olayıda amd nin genel problemi diyorlar sonradan soğutucu alarak bu durumu kapatabilirsiniz dediler.İkisininde çekirdek sayısı 6 abi birde i5 9400F in cpu sıcaklığı daha düşük,overclock nasıl açık oluyor
Coklu çekirdeğe optimize edilmis oyunlarda (r6 gibi) 2600x %70 80 kullanılıyor zaten.

hem sen diyosun ilerde ekran kartı olarak 2060 takacağım diye hemde tam kullanmıyo diye yakınıyosun işlmeci az kullanıldığına göre rahat besliyor işte ne güzel
Abi güzel tamam az kullanıyor rahat besliyor da performansı tam alamıyorum ya ona yakınıyorum ben yoksa çok iyi tabi ama i5 9400F 95 100 alırken ryzen5 2600x 60 65 alınca olmuyor

Coklu çekirdeğe optimize edilmis oyunlarda (r6 gibi) 2600x %70 80 kullanılıyor zaten.
Abi ryzen 5 2600 ün kullanımı yükseltme gibi bir şansımız yokmu çoklu çekirdeğe optimize edilmiş kaç tane oyun var optimize edilmemiş oyunlarda yine aynı ben ryzen 5 2600x almak istiyorum ama 5-10 fps olsa da düşük almak istemiyorum ya
Bu kadar fark olması imkansız.
İlk videoyu izlersen anlarsın dostum full izle görüceksin orda

Abi ryzen 5 2600 ün kullanımı yükseltme gibi bir şansımız yokmu çoklu çekirdeğe optimize edilmiş kaç tane oyun var optimize edilmemiş oyunlarda yine aynı ben ryzen 5 2600x almak istiyorum ama 5-10 fps olsa da düşük almak istemiyorum ya

İlk videoyu izlersen anlarsın dostum full izle görüceksin orda
5 10 fpsde olsa fazla almak istiyorsaniz intel alin. Ryzen islemciler boyle. Bir ozellik var biosdan aciliyor "precision boost overdrive". Bu ozellik sanirim islemcinin birkac yüzde daha fazla kullanilmasini sağlıyor. Fakat bu ozelligi actiginizda islemci garantisi bozuluyor.

5 10 fpsde olsa fazla almak istiyorsaniz intel alin. Ryzen islemciler boyle. Bir ozellik var biosdan aciliyor "precision boost overdrive". Bu ozellik sanirim islemcinin birkac yüzde daha fazla kullanilmasini sağlıyor. Fakat bu ozelligi actiginizda islemci garantisi bozuluyor.
Abi hani ileriye dönük dedin ya ryzen 5 2600X için onu biraz açabilir misin yani ileriye dönükten kastın ne nasıl oluyor i5 9400F ileriye dönük değilmi ben çok fazla oyun oynayan birisiyim ve ileride çok fazla parça değiştirmek istemiyorum.

Abi hani ileriye dönük dedin ya ryzen 5 2600X için onu biraz açabilir misin yani ileriye dönükten kastın ne nasıl oluyor i5 9400F ileriye dönük değilmi ben çok fazla oyun oynayan birisiyim ve ileride çok fazla parça değiştirmek istemiyorum.
9400f OC yapilamayan bir islemci. Ileriye donuk demedim ama senin icin fikrimi belirteyim r5 2600x ileriye dönük bir CPU.

Kardeşim bütün konuyu okudum. Eğer çok fazla oyun oynuyorsan sistemi değiştirmeme gibi bir şansın zaten yok, eskiyecek o sistem. Işlemci konusunda R5 2600 ile i5 9400F arasında bile büyük bir fark yok. 2600X diyorsun, benim tercihim Ryzen'den yana olurdu. Derdin sadece FPS ise Intel al, farklı işler yapacağım bana çok çekirdek lazım dersen 2600X al. Şu durumda işlemci ve anakarta çok da para yatırma ayrıca. Bir sonraki nesillerde 2 firma da soket değiştirecek. Bunun yerine almayı düşündüğün PSU'nun hangisi olduğunu söyle, düzgün bir PSU almazsan bütün parçaların çöpe gidebilir.

Kardeşim bütün konuyu okudum. Eğer çok fazla oyun oynuyorsan sistemi değiştirmeme gibi bir şansın zaten yok, eskiyecek o sistem. Işlemci konusunda R5 2600 ile i5 9400F arasında bile büyük bir fark yok. 2600X diyorsun, benim tercihim Ryzen'den yana olurdu. Derdin sadece FPS ise Intel al, farklı işler yapacağım bana çok çekirdek lazım dersen 2600X al. Şu durumda işlemci ve anakarta çok da para yatırma ayrıca. Bir sonraki nesillerde 2 firma da soket değiştirecek. Bunun yerine almayı düşündüğün PSU'nun hangisi olduğunu söyle, düzgün bir PSU almazsan bütün parçaların çöpe gidebilir.
Psu frisby 650watt kasa biraz eski benim o yüzden zamanında çok önemsememiştim ama bu psu da 2060 kullanan insanları tanıyorum bir bakıma elektronik işi şans işi tabiki kalitesiz bir marka sertifikası falan yok ama götüreni 5 yılda götürüyor götürmeyeni 1 yıl götürmüyor ama tabiki elimde olsa almazdım cooler master vb gibi markalar varken psu değiştirmek o kadar sıkıntı değil onu da değiştiririm ilerleyen zamanlarda. Bu arada derdim FPS ama ikisininde büyük artıları var çok kararsızım birisi çok çekirdekli çoklu çekirdeğe optimize edilmiş oyunlarda iyi performans gösteriyor ve ileriye dönük yani işlemci değiştirme gibi çok fazla parça değiştirmeye gerek yok diğeri ise oyunlarda daha fazla FPS veriyor ve tek çekirdekte daha iyi o yüzden çok kararsızım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı