Ryzen 5 2600x ve GTX 1060 Anakart ve RAM Önerisi

Barış Özcan

Hectopat
Geçenlerde bilgisayar toplamaya karar verdim ve birkaç parçada kararımı verdim ve aldım. Elimde şuan Ryzen 5 2600x ve GTX 1060 var. Bu ikiliye en uygun en iyi performans almamı sağlayacak bir anakart ve RAM bulamadım. Birisi diyor MSI al birisi diyor Gigabyte al kafam karışık sizce bu sistem için en uygun ram ve anakart modeli nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz uygunsa X370 çip setine sahip istediğiniz anakartı seçebilirsiniz. Burada kriterleri kendiniz belirleyin.
- Dahili ses kartı (MSI daha iyi)
- LAN koruması
- RAM slot çokluğu
- mATX olmamasını öneririm.
- İleride karşılaşılabilecek sorunlara karşı BIOS flashback butonu olması tercih sebebi olmalı.
- Anakartın USB slot çokluğu da bir artı özelliktir.
- Sıvı soğutma desteği olan bir kart da olması geleceğe yönelik yatırımdır.
- Mesela AsRock Türkiye'de kalitesiz gibi bir algı var ancak bu yanlış. Dünyanın en iyi anakart üreticileri arasındadır.

Bu özellikler ışığında arama yaparsanız pişman olmazsınız. A ya da B markası olması önemli değil.

Bütçeniz uygunsa X370 çip setine sahip istediğiniz anakartı seçebilirsiniz. Burada kriterleri kendiniz belirleyin.
- LAN koruması
- RAM slot çokluğu
- İleride karşılaşılabilecek sorunlara karşı BIOS flashback butonu olması tercih sebebi olmalı.
- Mesela AsRock Türkiye'de kalitesiz gibi bir algı var ancak bu yanlış. Dünyanın en iyi anakart üreticileri arasındadır.

Bu özellikler ışığında arama yaparsanız pişman olmazsınız. A ya da B markası olması önemli değil.
GTX 1060 6 gb gaming X ve ryzen 5 2600x bendede var acaba anakart için asus ASUS ROG STRIX B350-F GAMING AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C) MHz Anakart nasıl olur ?

@SynaxQ Eğer bütçe uygunsa X370 ya da 470 çip seti daha iyi olur. Ama onun haricinde belirttiğiniz kart da iyi. Ayrı bir başlık açıp sorarsanız daha çeşitli öneriler gelecektir.

@SynaxQ Eğer bütçe uygunsa X370 ya da 470 çip seti daha iyi olur. Ama onun haricinde belirttiğiniz kart da iyi. Ayrı bir başlık açıp sorarsanız daha çeşitli öneriler gelecektir.
Acaba şu çipset olayını anlatabilirmisiniz zahmet olmazsa sizin için. Ayrıca bu civarlarda iyi bir anakart önerirseniz sevinirim

Acaba şu çipset olayını anlatabilirmisiniz zahmet olmazsa sizin için. Ayrıca bu civarlarda iyi bir anakart önerirseniz sevinirim
Giriş seviye A320, orta seviye B350, üst seviye anakartlar X370 veya 470 olarak geçiyor. Bütçeye bağlı olarak istediğinizi alabilirsiniz.

Giriş seviye A320, orta seviye B350, üst seviye anakartlar X370 veya 470 olarak geçiyor. Bütçeye bağlı olarak istediğinizi alabilirsiniz.
Teşekkürler
Zahmet olmazsa güzel bir kasa önerebilirmisiniz güç kaynağı olan
- LAN koruması
- RAM slot çokluğu

AsRock x470 gaming k4 nasıl acaba ya asrock yada msi x470 gaming pro almak istiyorum acaba hangisi daha iyi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı