Ryzen 5 2600X ve GTX 1660 Ti sistem oyunda kasıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Ben Rainbow'da bir sorun yaşıyorum. Sorun şu bazen oynarken oyun kasmaya başlıyor. Ama FPS göstergesine yansımıyor. Sanki salise de bir saliselik droplar oluyormuş gibi. Oyunu sildim yükledim sıkıntı düzelmedi. Oyunun kurulu olduğu HDD'yi tarattım sorun çıkmadı sistemin kurulu olduğu BX500 onda ısınma uyarısı verdi. Ve bad sector taraması yaparken tarama hızı 400'lerden 27'lere düşüyordu ama oyun ona kurulu değil ve birtek Rainbow'da oluyor.
Diğer oyunları o kadar uzun süre oynamadım. Şimdi sizce sorunum donanımsal mı? Ona göre servise verebilirim çünkü.
OCCT işlemci ve GPU stress testi yaptım sıkıntı olmadı Superposition Benchmark testinde ara sıra giren droplar dışında sorun olmadı.
RAM testi yapabilirim isterseniz.
  • Ryzen 5 2600X
  • 1660 Ti
  • 16 GB 3000MHz RAM
  • 700W 80+ Thermaltake Smart RGB PSU.
Detaylı sistem imzamda var. Mobil girenler telefonu yan çevirip görebilirler.
Önceki konum: R5 2600X GTX 1660 Ti Rainbow Six Siege kasma sorunu - Technopat Sosyal
Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmayı denedim çözüm olmadı.
Driver ile alakalı değil çünkü çok driver değiştirdim fark olmadı.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkeste var maalesef o sorun. NVIDIA'dan hala yeni bir driver bekleniyor.
Nasıl yani? Ben herkeste olduğunu sanmıyorum. Benimki ALT-TAB yapmadan geçmiyor. Bazen geçiyor. Ve Rainbow'da rastladım sadece şuana kadar. Ve Nvdia bunu driver sürüm notlarında yazmıyor.

Merhaba, aynı sorun bende de var. AMD Ryzen 2600X işlemci ve MSI RTX 2060 Gaming Z ile Red Dead Redemption 2'yi oynayamıyorum. MSI Afterburner'da her şey tamam, oyun 60FPS gösteriyor ama sanki kare atlıyor, 60FPS değil de, 40-45FPS alıyormuşum gibi oluyor. Dediğiniz gibi ALT-TAB yapınca kısmen düzeliyor, bir süre sonra tekrardan aynı şeyler oluyor.

Mevcut driver sürümüm 441.66. Format attım, oyunu yeniden yükledim. Yine de bu sorunumu çözmedi. İşin ilginç tarafı en düşük ayarlarda bile bu sorunu yaşıyor olmam. Yani Ultra - High arası ayar tanımlasam da aynı durum var, LOW - MEDIUM'da.

Umarım en kısa sürede bu konu ile ilgili bir güncelleme gelir.

Merhaba, aynı sorun bende de var. AMD Ryzen 2600X işlemci ve MSI RTX 2060 Gaming Z ile Red Dead Redemption 2'yi oynayamıyorum. MSI Afterburner'da her şey tamam, oyun 60FPS gösteriyor ama sanki kare atlıyor, 60FPS değil de, 40-45FPS alıyormuşum gibi oluyor. Dediğiniz gibi ALT-TAB yapınca kısmen düzeliyor, bir süre sonra tekrardan aynı şeyler oluyor.

Mevcut driver sürümüm 441.66. Format attım, oyunu yeniden yükledim. Yine de bu sorunumu çözmedi. İşin ilginç tarafı en düşük ayarlarda bile bu sorunu yaşıyor olmam. Yani Ultra - High arası ayar tanımlasam da aynı durum var, LOW - MEDIUM'da.

Umarım en kısa sürede bu konu ile ilgili bir güncelleme gelir.
Yani bu driver ile mi alakalı?
RDR2 daha tam oturmadı. Bunu Rainbow'da deneme şansın varsa çok mutlu olurum.
Çünkü bunu herkes yaşasa haberi çıkmaz mıydı?
@iamsezer Depolama birimi olarak ne kullanıyorsun?
Crucial BX500 mü?

Son düzenleme:
Yani bu driver ile mi alakalı?
RDR2 daha tam oturmadı. Bunu Rainbow'da deneme şansın varsa çok mutlu olurum.
Çünkü bunu herkes yaşasa haberi çıkmaz mıydı?

Aynı durumu GTA 5'de de yaşıyourum, o yüzden yazmak istedim. 441.66 sürümü bana pek iyi gelmedi. :) Bundan bir önceki sürümde de sanırım aynı sorun devam ediyordu. Şimdi tekrardan kontrol ettim, GTA'da da aynı. R6'da da eskiden yapıyordu, şimdi herhangi bir sorun yok.

Aynı durumu GTA 5'de de yaşıyourum, o yüzden yazmak istedim. 441.66 sürümü bana pek iyi gelmedi. :) Bundan bir önceki sürümde de sanırım aynı sorun devam ediyordu. Şimdi tekrardan kontrol ettim, GTA'da da aynı. R6'da da eskiden yapıyordu, şimdi herhangi bir sorun yok.
İşte benim sorunumda R6. İlginç. Çok sık olmuyor günde 1 ya da 2 kere yapıyor zaten ama insana "sistemimde bir sıkıntı mı var?" dedirtiyor.
Ve bu gün tam çatışma sırasında oldu iyicene sinirimi bozdu. 441.66 sürümünden sonraki sürümü bekleyip güncellerim. 441.66 da sorun yaşayanlar olmuş reddit'te. Bende 441.41 kullanıyorum. Bu arada eskiden derken eski sürümlerde mi? 441.41 de oluyor muydu mesala?
@iamsezer

Bu arada bu durum discord arayüzünü açınca anında oluyor bende. Yine Alt-Tab yapınca düzeliyor.

Nasıl yani? Ben herkeste olduğunu sanmıyorum. Benimki ALT-TAB yapmadan geçmiyor. Bazen geçiyor. Ve Rainbow'da rastladım sadece şuana kadar. Ve Nvdia bunu driver sürüm notlarında yazmıyor.
Bende de sadece CS:GO da oluyor. Oyun ekran donuyor ama PC donmuyor alt+tab yapınca düzeliyor. Arada oluyor başka oyunda olmuyor. Nedir bir türlü çözemedim. İşlemci 2700X ekran kartım RX590

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı