Ryzen 5 2600X ve RX 580 Rainbow Six Siege düşük FPS problemi

djgozlerifacali

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/İzmir
Daha fazla  
Rainbow Six Siege hakkında bir problemim mevcut, umarım yardımcı olabilirsiniz.

Oyunu açıyorum grafik ayarları Very High-High arasında. Hatta bazı ayarlar Mediumda fakat oyun içinde 1920x1080 çözünürlükte maksimum 60 FPS alıyorum. Ayarları düşürüyorum Benchmark ile test ediyorum ama ayarları düşürdüğümde FPS de düşüyor. Bu ne ile alakalı olabilir acaba? Desteğinizi rica ediyorum.

Sistem özellikleri;
  • AMD Ryzen 5 2600x
  • Gigabyte Aorus RX580 8GB
  • Corsair Vengeance 2x8GB 16GB 3000MHz DDR4

Belgeler -> My Games -> Rainbow Six Siege -> [kullanıcı adınız] -> GameSettings.ini dosyasını metin belgesi ile açın
1544611652970.png

aşağılara doğru (AUDIO kısmının hemen üstünde) böyle bir bölüm var. FPSLimit=0 yaptığınızda sorun çözülecektir.

Oyun içi Grafik ayarlarının ekran görüntülerini paylaşın.
Resim Sıkıştırma ve Çözünürlük Düşürme Rehberi

DDU yazılımı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Güncel sürücüyü sitesinden tekrar kurun. AMD ayar menüsünü kurcalamadan oyuna girin.

Şu anda ofisteyim eve gidince deneyip geri dönüş yapacağım teşekkür ederim.

Belgeler -> My Games -> Rainbow Six Siege -> [kullanıcı adınız] -> GameSettings.ini dosyasını metin belgesi ile açın
Eki Görüntüle 350940
aşağılara doğru (AUDIO kısmının hemen üstünde) böyle bir bölüm var. FPSLimit=0 yaptığınızda sorun çözülecektir.

Üstteki öneri sonuç vermezse bu işlemi de yapacağım.

V-sync açık olabilir. Açıksa kapatın.

V-Sync açık değildi onun kontrolünü yaptım.

Sistem ile alakalı bir problem mi var diye düşünüyorum ama bu donanımla rahatlıkla oynamam gerekiyor bence.

Genellikle söylediğim sebepten oluyor hocam, uğraşmadan önce onu deneyin derim. Geçen gün bir arkadaşımda da aynı sorun vardı, o şekilde çözdük.

Tamam ama şöyle bir durum var. Ben ayarları orta ve düşük seviyeye çekiyorum. Ayarları düşürdüğümde aldığım FPS te aynı orantıda düşüyor. Ters orantı olması gerekmiyor mu?

Tamam ama şöyle bir durum var. Ben ayarları orta ve düşük seviyeye çekiyorum. Ayarları düşürdüğümde aldığım FPS te aynı orantıda düşüyor. Ters orantı olması gerekmiyor mu?
R6 bazen yapıyor onu. Bende de oluyor. Ekran kartı kullanımı düşüyordur büyük ihtimalle. 60 FPS kilidini kaldıralım öncelikle, onun da bir çaresini buluruz elbet.

R6 bazen yapıyor onu. Bende de oluyor. Ekran kartı kullanımı düşüyordur büyük ihtimalle. 60 FPS kilidini kaldıralım öncelikle, onun da bir çaresini buluruz elbet.

Sizin belirttiğiniz şekilde işlemi uyguladım zaten 0 görünüyordu. Herhangi bir değişim olmadı.

Oyun içi Grafik ayarlarının ekran görüntülerini paylaşın.
Resim Sıkıştırma ve Çözünürlük Düşürme Rehberi

DDU yazılımı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Güncel sürücüyü sitesinden tekrar kurun. AMD ayar menüsünü kurcalamadan oyuna girin.

Bunların da hepsini uyguladım ama sonuç değişmedi. Belki oyun dosyalarında eksik vardır diye Steam'den onu da doğruladım, sonuç yine aynı.

Enteresan ya çok merak ediyorum neden bu kadar düşük performans aldığımı. Herşeyi denedim ama yok arkadaş, oyunu akıcı oynayamıyorum.

RAM'leri XMP Profile kullanmadan manuel olarak 3200MHz'e çeksem problem olur mu? Sorunsuz çalışır mı yani?
Evet. Bu sefer ekran görüntüleri ile geldim. Bu kullanımlar anormal değil mi? GPU Clock 300MHz görünüyor. Ekran kartında 'fan stop' yazıyor fanlar dönmüyor sanırım. Ben BIOS'tan RAM'leri 3000MHz e çektiğim halde 3000MHz'de çalışmıyor olarak görünüyor. Ben bu problemi çözmek istiyorum iki gündür uğraşıyorum Allah aşkına biri yardımcı olsun kafayı yiyeceğim en sonunda Donanımı tekrar yazıyorum;

Ryzen 5 2600X
Gigabyte Aorus RX580 8GB
Corsair Vengeance LPX DDR4 3000Mhz 2x8 16GB

1.jpg
2.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı