Ryzen 5 3400G ve RX 580 Sistem Açılmıyor

ForestGuardiann

Kilopat
Yer
SAMSUN
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Bilişim Sistemleri
İyi günler yeni topladığım PC açamıyorum. CPU Debug LED yanıyor. Sistemi aşağıda paylaşıyorum.
Konuyu araştırdığım da AMD tabanlı sistemler RAM seçiyormuş doğru mu?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz.
  • Anakart: MSI B450M GAMING Plus.
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5.
  • RAM: Patriot Viper steel 8 GB DDR4 3200 MHz 2x8 GB 16 GB 3200 MHz.
  • Güç kaynağı: Rampage RGB-850 850W 80 Plus Gold RGB full modüler Power supply.
  • Kasa: Gamemax FC-9265G cyber.
  • Soğutucu: Aigo darkflash DT240 sıvı soğutucu.
  • Hard disk: Western digital 3.5" 2TB SATA 6.0Gb/S 64MB.
  • Adata XPG spectrix S40G RGB 256/512GB NVMe M.2 SSD
  • Longline 240GB SSD 3D nand 560MB-530MB/s SATA3 2.5"

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın arka tarafının resmini atabilirmisin.
Belleği doğru yaptığına emin misin?
Anakartı sökemem gerek kasadan net bulayım da atarım
product_3_20180716112401_5b4c0fd1ac064.png

Yardım edecek yok mu ya?
Birçoğumuz bu tarz donanımları zaten elden değil internet üzerinden alıyoruz yani sonuç olarak hiçbirimiz aldığımız yere gidemiyoruz. Fakat bu sattıkları malın arkasında durmaları gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. En azında nne yapmanız hangi yolu izlemeniz gerektiğini söylemelerine engel teşkil etmiyor.
Nereden aldınız da gidemiyorsunuz, ayrıca işlemci ve anakartı aynı yerden mi aldınız eğer durum buysa alenen sizi mağdur etmişler anlamı çıkar zaten.
İnternetten alındıysa zaten 14 günlük yasal iade hakkını kullanabilir.

Şuan şu işlem uygulanacak anakarta "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"

Neden işlemci değişip masraf azaltmak yerine anakartı artırıp masrafı artırmayı seçtiniz?

Ryzen 3000 Serisi ve özellikle 3600X gibi bir işlemci, istediğim performansı verdiği için işlemciden kısmak istemedim. Önümüzdeki yıllarda çıkan son ekran kartlarını bile rahatlıkla doyurabilecek bir işlemci.

Birçoğumuz bu tarz donanımları zaten elden değil internet üzerinden alıyoruz yani sonuç olarak hiçbirimiz aldığımız yere gidemiyoruz. Fakat bu sattıkları malın arkasında durmaları gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. En azında nne yapmanız hangi yolu izlemeniz gerektiğini söylemelerine engel teşkil etmiyor.
Nereden aldınız da gidemiyorsunuz, ayrıca işlemci ve anakartı aynı yerden mi aldınız eğer durum buysa alenen sizi mağdur etmişler anlamı çıkar zaten.
Maalesef fırsat ürün oldukları için ayrı yerlerden internet ortamından satın aldım normalde 7500 Tl toplama kasayı 5500 e topladım ondan dolayı her hangi bir birleşeni aynı mağzadan alamadım.
Sorun çözüldü mü?
Maalesef çözülemedi bios chip yöntemi ilede başarıya ulaşılamadı. MSI teknik servisle görüşeceğim olmasa İstanbul göndermem gerekecek ürünü

Üşenmedim bütün mesajları okudum. Yapacağın en iyi şey anakartı servise göndermek. Üstelik servise ürünü eline alıp götürsende başka bir şehirden kargolasanda aynı şey. Bir şey merak ediyorum sistemi hangi site de topladın ?

Hocam 5500TL'ye RX580 ve 3400G sistem çok pahalı olmuş.
5400TL'ye 3600+RTX2060 sistem var.
Hocam N'aptınız sizde İşlemci ve Ekran Kartınız (Ekran Kartı en düşük model) 4100TL yapıyor. 1400'e RAM mi alcan? PSU mu? Anakart mı? Kasayı söylemedim 200TL Kasa kullanıyosun herhalde. Ki bu 4100TL en ucuza bulabilirsin. İTOPYADAN Ekran Kartı aynı model sadece 3000TL?????

İyi günler yeni topladığım PC açamıyorum. CPU Debug LED yanıyor. Sistemi aşağıda paylaşıyorum.
Konuyu araştırdığım da AMD tabanlı sistemler RAM seçiyormuş doğru mu?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz.
  • Anakart: MSI B450M GAMING Plus.
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5.
  • RAM: Patriot Viper steel 8 GB DDR4 3200 MHz 2x8 GB 16 GB 3200 MHz.
  • Güç kaynağı: Rampage RGB-850 850W 80 Plus Gold RGB full modüler Power supply.
  • Kasa: Gamemax FC-9265G cyber.
  • Soğutucu: Aigo darkflash DT240 sıvı soğutucu.
  • Hard disk: Western digital 3.5" 2TB SATA 6.0Gb/S 64MB.
  • Adata XPG spectrix S40G RGB 256/512GB NVMe M.2 SSD
  • Longline 240GB SSD 3D nand 560MB-530MB/s SATA3 2.5"
Ram seçiyor evet. Anakart'ın desteklediği RAM'ler bölümüne baktım ama sizin kullandığınız RAM'i bulamadım. Başka bir RAM ile denediniz mi hiç? Ve anladığım kadarıyla kullandığınız RAM bu mudur?
Patriot Viper Steel 8 GB 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Eğer ki aynısı ise Desteklenen RAM'ler arasında yer almadığını belirtmek isterim.

Seçeceğiniz anakart'ta Ram Desteğine çok dikkat ediniz. Belirttiğim gibi Ryzen 3000 serisi işlemcilerde AMD 'nin de tavsiye ettiği X570 anakartlar. Eğer X570 anakart masrafına girmek istemezseniz, işlemciyi alıp biraz bekletip B550 anakartlar'ı bekleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı