Spotify için Bluetooth AAC’de 320 Kbps gerekli mi?

Toxtway

Decapat
Daha fazla  
Spotify arka planda çalarken bile çoğu uygulamadan daha fazla pil tüketiyor. GPT'ye bunu sorduğumda, kullandığım Kbps değerinin pil tüketimini etkileyebileceğini söyledi. Müzikleri en yüksek kalite (320 Kbps) olarak indirdiğimi fark ettim. Bana 160 Kbps'ye düşürürsem pil tüketiminin azalacağını ve Bluetooth üzerinden AAC kodekle dinlediğim için kalite farkını büyük ihtimalle anlamayacağımı söyledi.
Sizce pil tüketimi gerçekten fark eder mi? Ayrıca 160 Kbps'ye düşürürsem belirgin bir kalite kaybı olur mu?

Hocam bluetooth yayını yaparken data tabii ki ne kadar büyük olursa bunun için de kullanılan enerji değişiklik gösterecektir. Ben de LDAC formatında ve en yüksek yayın ayarında (geliştirici seçeneklerinden açılaibliyor) dinliyorum ve pilin tükenmesini bir nebze artırsa da öyle abartılacak bir şey hissetmedim. Ama tabii ki kullandığınız kulaklıklar zaten Hi-fi sertifikalı ve LDAC gibi yüksek bitli dinleme olanakları sunmuyorsa ortalama bir Kbps ile dinlemenizde de bir sıkıntı yok. Ama yüksek çözünürlüklü özel kulaklıklarda her zaman mümkün olan en yüksek kalitede dinlemek öneriliyor.

Standart ortalama kaliteye sahip bir kulaklık o zaman çok da farkı olmaz değil mi pilden tasarruf için düşürmek mantıklı öyle yapayım.

Bir de yanlış hatırlamıyorsam Bluetooth sürümleri de enerji tasarrufu konusunda farklılık gösteriyor. O nedenle de ekstra bir şarj kaybı yaşıyor olabilirsiniz. 5.0 ve 5.4 sürümleri arasındaki farklar bakınca güç yönetimi konusunda iyileştirmeler mevcut mesela.

Spotify arka planda çalarken bile çoğu uygulamadan daha fazla pil tüketiyor. GPT'ye bunu sorduğumda, kullandığım Kbps değerinin pil tüketimini etkileyebileceğini söyledi. Müzikleri en yüksek kalite (320 Kbps) olarak indirdiğimi fark ettim. Bana 160 Kbps'ye düşürürsem pil tüketiminin azalacağını ve Bluetooth üzerinden AAC kodekle dinlediğim için kalite farkını büyük ihtimalle anlamayacağımı söyledi.
Sizce pil tüketimi gerçekten fark eder mi? Ayrıca 160 Kbps'ye düşürürsem belirgin bir kalite kaybı olur mu?
Ben ldac destekli kulaklık kullanıyorum.
AAC ve LDAC arasındaki fark eğer profesyonel bir dinleyici değilseniz çok fark ettirmiyor. Ben AAC kullanıyorum çünkü ldac wifi bulunan ortamlarda kopma yaratıyor çok fark da olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı