Ryzen 5 3500U ve Radeon 540X düşük FPS sorunu

Sorun işlemci GHz değerinde. Neden öyle bilmiyorum ama 1.6 GHz hızda çalışması drop ve düşük FPS sebebi.
Evet bende sebebini anlamadım işlemci maksimum 3.7 Ghz kadar çıkabiliyor ama boştada olsa yüktede olsa hep 1.6 -2.1 Ghz aralarında çalışıyor. Sorun galiba burada nasıl çözebilirim ?

Evet bende sebebini anlamadım işlemci maksimum 3.7 Ghz kadar çıkabiliyor ama boştada olsa yüktede olsa hep 1.6 -2.1 Ghz aralarında çalışıyor. Sorun galiba burada nasıl çözebilirim ?
Bende de aynı sorun vardı güç ayarlarından birşeyler değiştirerek ve sonra bilgisayarı yeniden başlatarak çözmüştüm. Hangi ayarları değiştirdiğimi hatırlamıyorum. Şarja takılıyken o işlemcinin 3.5 civarı bir hızda çalışması gerek.

Güç ve uyku ayarlarına girin. Aktif olan profilin "Dengeli" olması lazım. Başka profil seçili ise düzeltin. Bence o da olmazsa bir format atın, yine düzelmezse ayıplı mal diye iade etmeye çalışın. Tabi satıcı için süre geçmiş servis ile görüşmeniz gerekir benim bildiğim.

Ama büyük ihtimal formattan sonra düzelir, kesin.

Format
Güç ve uyku ayarlarına girin. Aktif olan profilin "Dengeli" olması lazım. Başka profil seçili ise düzeltin. Bence o da olmazsa bir format atın, yine düzelmezse ayıplı mal diye iade etmeye çalışın. Tabi satıcı için süre geçmiş servis ile görüşmeniz gerekir benim bildiğim.

Ama büyük ihtimal formattan sonra düzelir, kesin.
Bilgisayara format attım ve Windows 10 Pro 1903 kurdum. İşlemci hızı düzeldi artık 3.5 3.7 lere çıkıyor. Oyunlarda baya bir fark oldu. Lolde full hd yüksek ayarlarda ortalama 80-90 FPS.

Konu kapanabilir.

@eneskaradeniz merhaba, sormak istediğim birkaç soru var. Windows 10 yüklerken UEFI mi kullandınız yoksa normal mi?
Bir de BIOS için ürünün sitesinde 3 adet BIOS güncellemesi var bunları çıkış tarihine göre sırayla yüklemek mi gerekiyor yoksa en son çıkanı yüklemek yeterli mi? Cevabınız için teşekkür ederim.

Format

Bilgisayara format attım ve Windows 10 Pro 1903 kurdum. İşlemci hızı düzeldi artık 3.5 3.7 lere çıkıyor. Oyunlarda baya bir fark oldu. Lolde full hd yüksek ayarlarda ortalama 80-90 FPS.

Konu kapanabilir.
Cs Go full çözünürlük yüksek ayarlarda kaç fps veriyor şuan düzelmiş hali ile? formattan sonra bişey yaptınız mı düzelmesi için?

@eneskaradeniz merhaba, sormak istediğim birkaç soru var. Windows 10 yüklerken UEFI mi kullandınız yoksa normal mi?
Bir de BIOS için ürünün sitesinde 3 adet BIOS güncellemesi var bunları çıkış tarihine göre sırayla yüklemek mi gerekiyor yoksa en son çıkanı yüklemek yeterli mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Son çıkanı indir.
Son çıkan hepsini kapsar.

Ürünü sipariş verdim fakat acer sitesinde hiçbir ürünün driver ı yok A315-42G-R5W2 3500u 540x li olan modelin elinizde driverları mevcutsa paylaşabilme şansınız var mı? Birde acer in biosu nasıl güncelleniyor?
Buradan Driverları

Buradan da Ekran Kartının Driverını indirebilirsin(Ben son çıkan güncellemeyi indirmedim sorun çıkabilir diye).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da Bios için

İstersen beğenebilirsin yorumumu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı