Ryzen 5 3500X ısınma sorunu

Son düzenleme:
Baktımda bulamadım o özelliği kapattım önceden 1.30 voltaj çekerken şimdi 1.00 voltaj çekiyor

ASUS optimol yapıp CPU-Z'nin stress testine soktum tam yük altında 80 derece oldu en fazla böyle kullansam sıkıntı olur mu?
Normal değil bu değerler 1 voltaj çekerken 80 derece falan.

Ayarları nasıl yaptınız bilgi verirseniz sevinirim ve stok soğutucunuz AMD'nin hangi modeli.
3500x in içinden çıkan, herhalde wraith stealth, biosa geldiğiniz de Core performance boost u ellemediyseniz açıktır zaten ve PBO da, OC'den CPU Core Voltageyi [Auto] dan [override mode] a aldım ve altına cpu core voltage diye tekrar bir sekme geldi, auto yazısına tıkladım ve yavaş yavaş düşürerek Voltajı stress testine soktum, 1.275v ye geldiğim de 4.0 ghz de 62 derecelerde geziyordu. Yavaş yavaş deneme sebebim biranda arttırınca bilgisayarım kapanıp açıldı. Belki sizde farklı Voltaj ayarı işe yarar onu yavaş yavaş denemeniz lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı