Ryzen 5 3550H Tabanlı Laptop FPS Sorunu

306217

Hectopat
Basemark GPU testi yaptım. Zaten 2 ekran kartı olmasına rağmen girişte sadece 1 tane ekran kartını gösteriyordu o da Vega 8.2. ekran kartını seçemiyorum yani. Dahiliyi devre dışı bıraktım son çare o zaman gördü harici ekran kartını. Testi yaptım bu sonuçla karşılaştım tam olarak anlamadım bu ne anlama geliyor? Zaten 2. ekran kartını kullanmıyor kullansa bile FPS değerleri internette izlediğimden daha düşük.

GPU FARKI.png

Harici ekran kartı oyunlarda veya ağır uygulamalarda otomatik devreye giriyor. Eğer bir uygulama dahiliyi kullanıyorsa ve hariciyi kullanmak istersen uygulamaya sağ tıkla grafik işlemcisini değiştirden hariciyi seç. Ayarlardan istersen o uygulama için varsayılan ekran kartını değiştirebilirsin. FPS'e gelirsek AMD işlemciler Dual Channel işlemcilerdir. 8 GB mesela tek bir slotta takılıysa az FPS alırısn. 2x4 şeklindeyse daha fazla FPS alırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı