Ryzen 5 3600 1.45 Core Voltaj normal mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
Biostar B450M-H
Biostar B450M-H gibi saçma bir anakart kullanıyorum ve manuel voltaj ayarlama yerini bir türlü bulamadım, voltaj sürekli dalgalanıyor(boşta bile), 1.01 ile 1.45 arasında gidip geliyor. Yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim, iyi sosyaller.
zzz.png

Şu an sistemin PBO yani otomatik boost açık halde anladığım kadarıyla. Bu nedenle sistemin ihtiyaç duyduğu zaman işlemci MHz'sini ve buna bağlı olarak da voltaj değerlerini sürekli değiştirir. Bu bir sorun değil. BIOS ekranının tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum aam manuel ayar girebilmen için bu Boost özelliğini kapatman, otomatikten manuele çevirmen gerek. Sonrasında elle sabit değerler girebilirsin.

Şu an sistemin PBO yani otomatik boost açık halde anladığım kadarıyla. Bu nedenle sistemin ihtiyaç duyduğu zaman işlemci MHz'sini ve buna bağlı olarak da voltaj değerlerini sürekli değiştirir. Bu bir sorun değil. BIOS ekranının tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum aam manuel ayar girebilmen için bu Boost özelliğini kapatman, otomatikten manuele çevirmen gerek. Sonrasında elle sabit değerler girebilirsin.
Tamamdır, BIOS'a bakıp döneceğim, bulamazsam BIOS ekranını sizinle paylaşırım.
Bu arada 4.2GHZ'de tahmini kaç voltaj önerirsiniz?

CPB ve açıksa eğer PBO bunun sorumlusu, kapatın isterseniz direkt. Manuel voltaj verirsiniz GHz'i All-Core şekilde sabitleyip.

İşlemcinin silikon kalitesine göre değişir. Ben 4.2 GHz sabit hıza 1.2 Volt verdim o şekilde stabil ve serin kullanıyorum.

Hangi işlemci kullanıyorsunuz ben Ryzen 5 2600 4.2 çıkarmaya niyetim var ancak soğutma sipariş ettim gelecek 4.2 GHz olmasa da 4.1 GHz çıkarmak isterim nasıl bir voltaj tavsiye edersiniz.

Dosya Ekleri

• 20220320_203024.jpg
    20220320_203024.jpg
    104,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 20220320_203035.jpg
    20220320_203035.jpg
    102,6 KB · Görüntüleme: 52

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı