Ryzen 5 3600 101 derece oluyor

Merhaba,

Bugün Ryzen 5 3600 işlemcimi stok soğutucuyla 1.15 voltaj ve 4.1 GHz yaptım ve sonra Prime95 Small FFTs test yaptım. Testte sıcaklıklara bakıyordum; ilk 20 saniyede 101 derece oldu, ben de korkudan direkt yeniden başlattım test dursun diye. İşlemcinin birkaç saniyeliğine 101 dereceye çıkmış olması işlemciye zarar vermiş midir? Bir de 1.15 voltajda stok soğutucu ile Prime95'da 101 derece normal mi? Teşekkürler.

@Oiji Işlemci eğer eskiye göre daha çok ısınıyorsa işlemcinin bozulmuş olma ihtimali var mı? Yoksa en kötü soğutucuya mı bir şey olmuştur? Hani normale göre daha çok ısınma diye bir bozulma sebebi/şekli var mı biliyor musun?

Bilmem ben toplamadım bilgisayarı CPB kapalıyken hikayeli oyunlarda 75 derece rekabetçi oyunlarda 65 derece görüyor işlemci

Bütün yaz burada sayısız 3600 ve ısınma konusu gördük. Basitçe anlatmam gerekirse 3600'ün stok fanı Wraith Stealth modeli. Bu stok fan normalde Ryzen 3100 ve 3300X'e CPB açıkken bile yetebiliyorken 3600 ile alev alev takılıyor. 3600X'de ise üst model olan Wraith Spire modeli var.

Şimdi 3600 öyle bir yerde ki, eğer kasanın sirkülasyonu çok çok iyiyse ancak CBP ile insani değerlerde çalışabilir. Onun dışında hele yaz günlerinde CPB kapatmadan kullanmak imkansıza yakın OC ise hayal. 101 derece nedir üzerine su damlatsan değmeden buharlaşır.

3600'ü alan fan masrafına katlanır hocam başka çıkar yolu yok. Sanki AMD "fansız versek ayıp olur, Spire koyarsak da 3600X alanlara ayıp olur en iyisi şunu koyalım gitsin" diyerek salmış gibi.

Peki soğutucu konusunu geçtim bu olaydan korkuyorum bi fikrin var mı? @kino

Ne cevap verilir bilemedim. Test ettim ne yapmış olabilirim ki?
Yani merak ettiğim stabil olmadığı kanısına nasıl vardınız? Hangi yazılım ile test ettiniz? Daha düşük voltajlarda çekirdek mi kapattı? Veyahut ne oldu?

Bir şey diyemem ama bozulduğunu düşünmüyorum. Ama dediğim gibi çok pahalı değil 250 Lira bir harcama yaparak güzel bir soğutucu ve termal macun alabilirsin.

Şimdi 3600 öyle bir yerde ki, eğer kasanın sirkülasyonu çok iyiyse ancak CBP ile insani değerlerde çalışabilir. Onun dışında hele yaz günlerinde CPB kapatmadan kullanmak imkansıza yakın OC ise hayal.

Phanteks P300A + 3 tane Arctic P14 ile Wraith Stealth kullanarak 4.25 GHz OC yapan biri var. Üstelik işlemci 70 dereceyi geçmiyor.

@cfranko tahminimce bir şey olmamıştır, o panikten ve 101 dereceyi görmekten içinde bir korku vardır anlıyorum. Normal oyunlarını oynamaya devam edersin. İlk sayfada dediğin 65-75 dereceler normal değerler. Böyle devam et, işlemcin bir zarar gördüyse kabak gibi belli eder kendisini zaten. CPB kapat, arkana yaslan yeterli.
Phanteks P300A + 3 tane Arctic P14 ile Wraith Stealth kullanarak 4.25 GHz OC yapan biri var. Üstelik işlemci 70 dereceyi geçmiyor.

Hocam Teknik Servis bölümüne bir baksan sayısız 3600 konusu görürsün böyle. O arkadaşa "silicon lottery" dediğimiz şey vurmuştur oluyor öyle şans işi tamamen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…