Ryzen 5 3600 101 derece oluyor

Merhaba,

Bugün Ryzen 5 3600 işlemcimi stok soğutucuyla 1.15 voltaj ve 4.1 GHz yaptım ve sonra Prime95 Small FFTs test yaptım. Testte sıcaklıklara bakıyordum; ilk 20 saniyede 101 derece oldu, ben de korkudan direkt yeniden başlattım test dursun diye. İşlemcinin birkaç saniyeliğine 101 dereceye çıkmış olması işlemciye zarar vermiş midir? Bir de 1.15 voltajda stok soğutucu ile Prime95'da 101 derece normal mi? Teşekkürler.

Hocam tabii ki size kalmış ama bu işlemci için sıvı soğutma almanıza gerek yok. Ben T6 Ultra ile 4.5GHz'lere kadar çıkabiliyorum. Bu frekanslarda bile gayet yeterli bir soğutucu.

Anladım. Umarım sadece silikon kalitesizliğidir.
1 sene olacak neredeyse bir kere bile mavi ekran, kasma ve donma gibi bir şey görmedim hatta hiçbir olumsuzluk görmedim.

Aman bozulmasın, aman sıkıntı çıkmasın diyen bir insan değilim. Bozulursa bozulur, yenisini alırım yapacak bir şey yok. Kullanırken dertli olacağıma kullanamayana kadar dertsiz kalırım en güzeli. Kendini bu tip şeylerle ne kadar üzersen o kadar dertli oluyorsun. Çalışıyorsa kurcalama demişler, aynen öyle yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı