Ryzen 5 3600 - 4.1GHz & 1.25V Denemesi

Teşekkürler cevap için. Saatlerce üst üste oyun oynayan biri değilim, illa ki ara veririm. Stres testinde 80-85 derece gören işlemci zaten oyunda 55-60 dereceyi geçmiyor bile. O yüzden açıkçası bir sıkıntıyla karşılaşacağımı düşünmüyorum. 1 saatlik testte max 82 derece gören işlemci 2 saatlik oyunda max 56-57 derece görüyorsa zaten problem yaşamam çok zor. Mantık doğru mu ?

Dert edeceğiniz bir şey şuan yok gayet iyi verileriniz var 2 saat oyun oynayabiliyorsanız genelleme yaparak sisteminizin kararlı çalıştığını söylemek mümkün.

Genel olarak sıcaklıkla ilgili yazılarınıza şöyle bir cevap vermek istiyorum. Sıcaklık büyük bir sorun elbette bunu çözmüş olmanızda gayet güzel fakat kararsızlık başka bir olgu 30 derece 0.8-0.9V ile buz gibi olan sistemi çalıştırın azıcık yüklenmede çökecektir veya hiç çalışmayacaktır. Dolayısıyla sisteminiz çökmüyorsa 2. olarak kontrol edeceğiniz değişken sıcaklık olmalıdır, kısaca ilki değil. Sadece gözüme çarptığı için belirtmek istedim.

Dert edeceğiniz bir şey şuan yok gayet iyi verileriniz var 2 saat oyun oynayabiliyorsanız genelleme yaparak sisteminizin kararlı çalıştığını söylemek mümkün.

Genel olarak sıcaklıkla ilgili yazılarınıza şöyle bir cevap vermek istiyorum. Sıcaklık büyük bir sorun elbette bunu çözmüş olmanızda gayet güzel fakat kararsızlık başka bir olgu 30 derece 0.8-0.9V ile buz gibi olan sistemi çalıştırın azıcık yüklenmede çökecektir veya hiç çalışmayacaktır. Dolayısıyla sisteminiz çökmüyorsa 2. olarak kontrol edeceğiniz değişken sıcaklık olmalıdır, kısaca ilki değil. Sadece gözüme çarptığı için belirtmek istedim.

Anladım fakat kararlılığa da sıcaklığa bakıp karar vermiyor muyuz ?

Voltajı düşürürseniz frekanstaki verimlilik düşüyor. Testlerden geçersiniz ama R20 puanınız gibi niceliklerinizde düşüş olur. Stok soğutuculu veya ortalama bir soğutucu için 1.2-1.25V idealdir. Kullandığınız soğutucuyu bilmiyorum ancak üst seviye bir soğutucuysa 1.25-1.3V arası gezilebilir.

Bence oyunda 60 derecenin üzerine çıkmıyorsanız voltajı 1.3V sınırına kadar, frekansıda 4.2GHz'de kararlı çalışana kadar arttırabilirsiniz. Prime hariç diğer yapay testler için 70 derece kabul edilebilir.

Yanlış bilgi voltaj verdikçe puan artmaz genel geçer konuşmayın test edip öyle konuşun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı