Ryzen 5 3600 4.2GHz olmuyor

Hocam arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışmış siz yok ondan yok bundan diyerek karşı çıkmışsınız, bir de ters cevap vermişsiniz gereksiz olmuş.
Madem konu hakkında bilginiz var öyle olduğuna eminsiniz, gönderin garantiye bütün parçaları.

İşlemci Turbo frekansta ancak o değere çıkar.
Game booster zarar veriyorsa kapatın, bu tarz uygulamalar bence her zaman gereksiz.
Destiny 2 konusunda durum sadece bu oyunda oluyorsa, oyunun kendisinde problem olabilir(örneğin güncelleme gelmesi gibi) veya arkadaşların bahsettiği gibi diskiniz zarar görmüşte olabilir, yüksek sıcaklığa çıkmış olabilir SSD sıcaklığına da bakın.
İşlemci sıcaklığı ise 80'in üzerine çıkmadığı sürece sistem kendini kapatmaz.

Ne terslemesi bana SSD sorun var dedi bende neye göre sorun var diye soruyorum bu oyunun geç açılması oyundan kaynaklı da olabilir mesela anthem SSD'ye yüklü olsa bile geç yüklenir bu yüzden de çok eleştiri almıştır. Belki bu oyunda öyle bende diyorum ki SSD'de sorun olduğundan emin olmam için yapmam gereken bir test var mı? Bu kadar basit kimseyi terslediğim yok direkt SSD'de sorun var demesi saçma.

Oyun SSD'ye yüklü demiş zaten konuyu açan kişi. SSD ve HDD'yi CrystalDiskMark ile test edin. RAM'leri test etmek istiyorsanız, Memtest ile tek tek test edebilirsiniz. X. M.Pleri kapalı olması gerekiyor. Forumda bulabilirsiniz nasıl test edeceğinizi.

Ayrıca BIOS ve ekran kartı Driver'ı güncel mi bunları da kontrol etmekte fayda var.
Not: RAM testi kısa süren bir test değildir. Bilginiz olsun.

Memtest için USB belleğim yok şu an elimde BIOS ve ekran kartı Driver'i güncel. 2. testte farklı bir sonuç çıktı.

Merhaba, Windows güncel mi? BIOS güncel mi? Oyunlar orijinal mi? BIOS'u sıfırladıktan sonra load default settings yaptınız mı? Geç yüklenmenin nedeni SSD veya işlemciden olabilir. SSD iyiymiş ama ondan da olma ihtimali var yani. Aynı modelin bazı serilerindeki hatalar için Firmware güncellemesi gelebiliyor. Onu da bir kontrol edin bence. BIOS pilini sökerken CPU soğutucu blok gevşemiş olabilir. Bu da ısınma ve frekans düşüklüğü yaratabilir. Görev yöneticisinde CPU kısmı açıkken oradan baktınız mı frekansına? Çok ısınmadığı sürece işlemci çoğu zaman hemen her işlemde frekans tavan yapıyor.

BIOS ve Windows güncel ve oyun orijinal Steam üzerinden indirdim. BIOS'u sıfırladıktan sonra sadece X. M.P'yi açıp AMD cool n quiet açtım Firmware latest diyordu Samsung magician uygulamasında BIOS piliyle CPU bölümünün arasından mesafe var bayağı hava da 30 derece. Bu ayarları yaptıktan sonra işlemciye 1.032 voltaj verdiği görünüyor CPUID CPU-Z uygulamasında ve hem CPU-Z'de hem de HWMonitor uygulamasında çekirdeklerin hepsi 3599 MHz'de çalışıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    678,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    675,4 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    688,8 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Cool and Quiet ayarı, sistemin düşük güç tüketerek serin ve sessiz çalışmasının sağlar. Bu da tam emin olmamakla birlikte işlemci frekansını düşürür bence. Cool and Quiet ayarını devre dışı bırakıp frekanslara bak istersen.
 
Cool and quiet ayarı, sistemin düşük güç tüketerek serin ve sessiz çalışmasının sağlar. Bu da tam emin olmamakla birlikte işlemci frekansını düşürür bence. Cool and quiet ayarını devre dışı bırakıp frekanslara bak istersen.

Serin çalışsın diye açtım onu zaten bu sayede işlemciye verdiği voltaj düşüyor daha az ısınıyor ama frekans hep 3600 MHz sabit. Benim çözemediğim neden anakart üzerinden Game Boost'u açınca görüntü gelmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı