Ryzen 5 3600 4.3 GHz 1.24V Testleri

Purim

Hectopat
Yer
Ankara
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.3GHz olarak overclock yapıp 1.24V verdim. 10 dakika boyunca Prime95 testi yaptım bir sorun çıkmadı. Sonra Cinebench r20 testi yaptım, onda da bir hata almadım. Puanım fotoğraftaki gibi. Sizce sürekli bu değerlerde kalması bir problem yaratır mı? 4.2GHz'e düşürmeli miyim? Fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Adsız.png

Sıcaklık değeri:

Adsız.png

Son düzenleme:
Ryzen 5 2600 ile 4.2'ye kadar çıkabiliyordum Arctic Duo soğutucu ile. Stabil 4.0'da çalıştırıyordum. İyi bir soğutucu ile 4.2 GHz 3600'de sıkıntı çıkartmayacaktır. Soğutucu bu noktada mühim unutmayın. Ayrıca uzun zamandır hiç OC'ye bulaşmadım işlemcimde ama voltaj düşük değil mi? Düşük ise sıkıntı çıkarabilir.

Ryzen 5 2600 ile 4.2'ye kadar çıkabiliyordum Arctic Duo soğutucu ile. Stabil 4.0'da çalıştırıyordum. İyi bir soğutucu ile 4.2 GHz 3600'de sıkıntı çıkartmayacaktır. Soğutucu bu noktada mühim unutmayın. Ayrıca uzun zamandır hiç OC'ye bulaşmadım işlemcimde ama voltaj düşük değil mi? Düşük ise sıkıntı çıkarabilir.
1.2v da 4.2 çalıştırıyorum 80 derece civarlarında normalmidir ? daha önce hiç overclock yapmamıştım sizce voltajı arttırayım mı biraz. testlerin hepsinde normaldi sıkıntı çıkmadı

Blend seçeneği işaretliydi.

Soğutucunuz stok mu ve maksimum kaç derece gördünüz? 2 saat önce stok soğutucu ile 4.1GHz - 1.2V ile 103 derece gördüm.

Stock soğutucu ile maalesef o değerleri alıyor herkes. Ben çok ilginç ama aşık olduğum kule tipi bir soğutucu kullanıyorum. Senin konunda da onu önermiştim. Adı T6 Ultra. 6 bakır borulu kule tipi bir soğutucu. Prime95 testinde 55-56 derecelerde gidip geldi ve sabitlendi. Kesinlikle öneriyorum başka soğutuculara bakma bile.
Termal Macun: Arctic MX-4 2019 Edition

Adsız.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı