Ryzen 5 3600 99 derece oluyor

Wifeblack

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 3600 işlemcim testlerde 99 dereceyi geciyor. 4.4 1.285V kullanıyorum. Gamepower Iceberg 120'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Dark Guardian ama bu duruma göre bu sıcaklıklar cok yüksek. Soğutucunun montajını yanlış yapmış olma ihtimalim var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_022652.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 234
  • IMG_20201230_022906.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 243
Termal macunu düzgün sürdün mü ve soğutucuyu doğru montajladın mı?

Bunun dışında yüksek bir derece. 4,4 GHz'yi en stabil bu V ile mi yakaladın? Daha fazla düşüyor mu? Bunun dışında 4,3 GHz'de mesela minimum kaç V'ye düştün? Bazen 4,4 GHz'yi 1.30V ile yakalarsın, 4,3 GHz'yi 1.20V ile yakalarsın ve bu durumda 100 MHz için 0,1V yükseltmeye değmez. Böyle bir durum oldu mu?
Belki yardımcı olur.
Sadece CPB kapatırsa 3,6 GHz sabit çalışır ve %15 kadar performans kaybı olur. Ki arkadaş OC yapmış, kayıp %17-18 seviyelerinde olur.

Son düzenleme:
Termal macunu nasıl sürdünüz? Boşluk, hava kalmayacak şekilde iyice yapıştırdığınızdan emin misiniz? 99 hiçbir koşul altında normal değil cidden.

Testlerde 99 geciyor fotoraf çektiğimde 97 dereceydi bu sonuçlari stress testlerinde alıyorum.
Bu da oyun oynarkenki sıcklıklar cidden sorunu çözemedim macunu iyi sürdüm ama ilk defa sıvı soğutıcu montajı yaptım pompası çalışmıyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_025633.jpg
    150,1 KB · Görüntüleme: 51
Dostum kullandığın macun hangi marka? Macun var mı emin misin? İşlemci soğutucuyu yanlış takmış olabilirsin. Soğutucu pompan çalışıyor mu kontrol et biosdan. Değerlerin hiç normal değil hele ki sıvı soğutma kullandığını görüyorum. İşlemciyi yakman an meselesi bir an önce testleri durdur ve soğutmaya bir çözüm bul. Fan devir ayarını yap biosdan mesela. Macunu kontrol et filan. Pompa kablosunu AIO Pomp yazan sokete bağla.

Normal kullanımda da çok fazla ısınıyorsa BIOS üzerinden stock moda alarak kullanabilirsiniz. Ben stock modda kullanıyorum 55'i daha geçmedi ufak bir FPS kaybı yaşamanız normal, stock moda alınca 3.6GHz üstüne çıkmıyor işlemci. 99 derece çok fazla kasanı hava alan bir yere ya da hava alacak bir şekle sok. Macunu normal kalınlıkta ve düzgün sürdüğünden emin ol.

Haklısınız ancak her türlü sıcaklıklar yüksek üstelik OC yapacağım diye sıvı soğutma aldım.

Bu arkadaşı dinleyin bence de. Hala stres testi yapmanız falan baya garip geldi bana bu sıcaklıkları gördüğünüz halde. Ben olsam tuşuna bile basamazdım bu soruna çözüm bulana kadar.

Cooler Master MasterGel regular kullandım macundan olduğunu sanmıyorum​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…