Ryzen 5 3600 B450M S2H 4.2 GHz 1.4v altı çalışmıyor

light kola

Kilopat
İzlediğim videolarda 1.2v 4.2 GHz ile çalıştırırken benim bilgisayarımda voltajı 1.2v yapınca siyah ekranda kalıyor ve BIOS resetlemek zorunda kalıyorum. Eksik yaptığım bir şey mi var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Silikonun kötü sanırım, bundan dolayı 1.4v'un altına inemiyorsun.

İzlediğim videolarda 1.2v 4.2 GHz ile çalıştırırken benim bilgisayarımda voltajı 1.2v yapınca siyah ekranda kalıyor ve BIOS resetlemek zorunda kalıyorum. Eksik yaptığım bir şey mi var acaba?

Yanlış hatırlamıyorsam overclock işlemi chipten chipe değişiklik gösteriyordu. Bir tık yükseltip bir daha deneyin.

Silikonun kötü sanırım, bundan dolayı 1.4v'un altına inemiyorsun.

Tamam deneyip konuya eklerim.
Yanlış hatırlamıyorsam overclock işlemi chipten chipe değişiklik gösteriyordu. Bir tık yükseltip bir daha deneyin.
1.4v ile çalışıyor ama 4.6 GHz'i bu voltajda çalıştıranlar var.

Bu kadar fark normal mi ama?

Silikon farkı çok ise normal. Benimki örnek veriyorum Golden Sample iken seninki Bronze Sample ise böyle farklar olabilir. Attığım rehberdeki yolu izle, silikonunu görelim.

Şuan müsait değilim ama 1 saate eklerim.
1639307999421.png

Silikon farkı çok ise normal. Benimki örnek veriyorum Golden Sample iken seninki Bronze Sample ise böyle farklar olabilir. Attığım rehberdeki yolu izle, silikonunu görelim.

Son düzenleme:
@light kola

Tahmin ettiğim gibi, Bronze Sample. Yani 1.2v biraz hayal senin için 4.4 GHz falana göre.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı