Ryzen 5 3600 boşta 55 dereceyi görüyor

Sıcaklıklar normal. Ryzen 3000 serisi için güç optimizasyonu çalışmaları devam ediyor. Boşta 1.4 üzeri voltaj ve boost frekanslara çıkması gibi bir sorun var. En son chipset sürücüsü ile kısmen çözüldü. Stok soğutucu ile kullanıyorsanız PBO özelliğini kapatmanız iyi olur. Son olarak şöyle bir öneride bulunabilirim; Bilgisayarınız sıcaklıktan dolayı kapanmıyorsa içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
 
Sıcaklıklar normal. Ryzen 3000 serisi için güç optimizasyonu çalışmaları devam ediyor. Boşta 1.4 üzeri voltaj ve boost frekanslara çıkması gibi bir sorun var. En son chipset sürücüsü ile kısmen çözüldü. Stok soğutucu ile kullanıyorsanız PBO özelliğini kapatmanız iyi olur. Son olarak şöyle bir öneride bulunabilirim. Bilgisayarınız sıcaklıktan dolayı kapanmıyorsa içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da aynısı yazılmış. Nasıl kapatabilirim?
Anakartın marka ve modeli nedir?
MSİ B450M Gaming Plus
 
Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da aynısı yazılmış. Nasıl kapatabilirim?
OC menüsünde CPU özelliklerinde Precision Boost gibi ya da benzeri bir isimde bir özellik vardır. Sağ yanda açıklaması yazar genelde. Auto konumda olur default olarak. Bendeki tam ismi Precision Boost Overdrive başka markalarda farklı isimleri olabilir.
 
Mouse ve Klavye’ yi Usb 3.0’ da ise 2.0’ a ya da tam tersi yaparak dener misiniz? belki bu şekilde çözeriz bu şekilde çözülmez ise nasıl çözüleceği hakkında bir fikrim yok :) Eğer ulaşabilir ve fan ayarını yapabilirsek 5 dereceye kadar fark edebileceğini ve bunun sizi kurtaracağını düşünmekteyim. Lakin mevcut sıcaklığın absürd olmadığını bilmeniz gerekmekte.
 
Anakart bios ekranın da klavye ve mouse çalışmaması gibi bir bug gözükmüyor. Biosa giremebilmen gerekiyor.
 
Başka bir usb portuna takarak hallettim. Ne yapmam gerekiyor şu an?

Bios ekranında bu kısmı bulup Core Performance Boost olan kısmı Auto dan Disabled yap. Daha sonra F10 kaydet çık. Başka bir ayara dokunma sadece dediğim kısmı değiştir.

msi_snapshot_01.jpg
 
Cpu fan ayarlama kısmından dereceye göre hangi hızda dönmesini istediğinizi ayarlayın örnk: 50 derece sıcaklıkta %60 gibi...
 
Son düzenleme:
Ve yeni bir sıkıntı daha çıktı. Biosta klavye ve fare kullanamıyorum. Halbuki bugün Vatan’daki arkadaş BİOS’a girip SSD’nin takılı olup olmadığını kontrol etmişti.
Bana da bazen oluyor. x570 pro carbon wifi kullanıyorum. Bios da mause klavye çıkarıp takınca görüyor bende. Baya bir bios güncelleme beklememiz gerekicek sanırım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı