Ryzen 5 3600 boşta 60 derece stres testi Max 93 derece

kayrayilman

Kilopat
Makaleler
2
Boştayken 1.425 Volt 1.4 Volt civarlarında 55-60 derece Aida 64 testinde %100 kullanımda voltaj 1.350 Volt civarlarında ve Max 94 derece. Boşta sıcaklığı neden bukadar yüksek ve stress testinde ısı neden bukadar yüksek. Kasa hava sirkülasyonu gayet iyi kasam: CM MB 511 mesh 3 fanlı 1 egzoz olarak. BIOS güncel, chipset güncel. Anakartım B450 GAMING Plus boştayken voltaj çok yüksek gibi geldi fakat yükte iken voltaj ortalama olsa bile ısınma çok fazla bu Wraith stealh lamı alakalı. İnternet araştırdığımda bu sorunun çoğu kişide olduğunu gördüm. Bir de max tdp 65 w olan bir işlemci nasıl 89watt güç değerine çıkıyor ? . Bu beni korkutuyor 7 nm olmasına rağmen yüksek ısılar Technopat.net ailesinden çözüm arıyorum. İşlemci bugün elime geçti sıfırdır.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    377,5 KB · Görüntüleme: 183
  • stabilitytest.png
    29 KB · Görüntüleme: 92
  • 1.png
    399,5 KB · Görüntüleme: 99
  • 12.png
    397 KB · Görüntüleme: 80
  • 123.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Chipset driver silip yükleyince benim 2600 düzelmişti. Birde bios sıfırlayıp dene.

Hocam islemci fanini dogru taktiginizdan emin misiniz? Bence kontrol etmenizde yarar var. İnsaniz tam takmamis ya da yanlış takmis olabilirsiniz

Anakart bios güncel mi ?
Bios güncellemesinden sonra kendi bilgisayarımda ısı düşüşü sağladım. Ortalama boşta 35C oyunda 55C kule tipi soğutucu ile aldığım değerler.

Ben
Bendede aynı Lol oyununda max 1.475 volt değeri gördüm. Bu nasıl boost Isı değerleri dediğiniz gibi.
Anakart bios güncel mi ?
Bios güncellemesinden sonra kendi bilgisayarımda ısı düşüşü sağladım. Ortalama boşta 35C oyunda 55C kule tipi soğutucu ile aldığım değerler.
Biosu daha yeni güncelledim , chipsetde güncel , windowsda güncel.

Ben

Bendede aynı Lol oyununda max 1.475 volt değeri gördüm. Bu nasıl boost Isı değerleri dediğiniz gibi.

Biosu daha yeni güncelledim , chipsetde güncel , windowsda güncel.
Maalesef 3. nesili hala tam oturtamadılar. Stres testinde 3.9 Ghz civarına düşüyor voltaj da 1.3 civarına düşüyor. Oyunlarda 3.9 4 arasında gidip geliyor ama düşük watt tükettiği için daha serin oluyor. Stres testinde 85 90 Watt civarı çektiği için stok soğutucu ile bu değerler normal.

Sıcaklığı stok fan ile düşürmek için BIOS üzerinden CPB (Core Performance Boost) 'yi kapatabilirsiniz.

Aynen aynı 3.9 ghz ve voltaj düşüyor . Normal şartlarda oyunda v.s voltaj yüksek ghz 4.1 felan. Sizdeki durumların aynısı hepsi bendede oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…