Boştayken 1.425 Volt 1.4 Volt civarlarında 55-60 derece Aida 64 testinde %100 kullanımda voltaj 1.350 Volt civarlarında ve Max 94 derece. Boşta sıcaklığı neden bukadar yüksek ve stress testinde ısı neden bukadar yüksek. Kasa hava sirkülasyonu gayet iyi kasam: CM MB 511 mesh 3 fanlı 1 egzoz olarak. BIOS güncel, chipset güncel. Anakartım B450 GAMING Plus boştayken voltaj çok yüksek gibi geldi fakat yükte iken voltaj ortalama olsa bile ısınma çok fazla bu Wraith stealh lamı alakalı. İnternet araştırdığımda bu sorunun çoğu kişide olduğunu gördüm. Bir de max tdp 65 w olan bir işlemci nasıl 89watt güç değerine çıkıyor ? . Bu beni korkutuyor 7 nm olmasına rağmen yüksek ısılar Technopat.net ailesinden çözüm arıyorum. İşlemci bugün elime geçti sıfırdır.
Benim de değerlerim bu şekilde. Boşta 55-60 olmasının sebebi işlemci boost frekanslara çıktığı için. En ufak bir işlem yapayım hemen boostlanıp 55 derecelere çıkıyor. Stres testinde de 95 felan görüyorum stok soğutucu ile.
Anakart bios güncel mi ?
Bios güncellemesinden sonra kendi bilgisayarımda ısı düşüşü sağladım. Ortalama boşta 35C oyunda 55C kule tipi soğutucu ile aldığım değerler.
Benim de değerlerim bu şekilde. Boşta 55-60 olmasının sebebi işlemci boost frekanslara çıktığı için. En ufak bir işlem yapayım hemen boostlanıp 55 derecelere çıkıyor. Stres testinde de 95 felan görüyorum stok soğutucu ile.
Anakart bios güncel mi ?
Bios güncellemesinden sonra kendi bilgisayarımda ısı düşüşü sağladım. Ortalama boşta 35C oyunda 55C kule tipi soğutucu ile aldığım değerler.
Maalesef 3. nesili hala tam oturtamadılar. Stres testinde 3.9 Ghz civarına düşüyor voltaj da 1.3 civarına düşüyor. Oyunlarda 3.9 4 arasında gidip geliyor ama düşük watt tükettiği için daha serin oluyor. Stres testinde 85 90 Watt civarı çektiği için stok soğutucu ile bu değerler normal.
Maalesef 3. nesili hala tam oturtamadılar. Stres testinde 3.9 Ghz civarına düşüyor voltaj da 1.3 civarına düşüyor. Oyunlarda 3.9 4 arasında gidip geliyor ama düşük watt tükettiği için daha serin oluyor. Stres testinde 85 90 Watt civarı çektiği için stok soğutucu ile bu değerler normal.