Ryzen 5 3600 çok düşük voltaj vermek zararlı mı?

Ahmet AA

Hectopat
1.150 Volt ve 4.2 GHz'de kullanıyorum. Fan ayarlarını 40 dereceden sonra yüzde 70 olarak ayarladım, 1630 RPM dönüyorlar ve Core performans Boot ve Precision Boost OverDrive kapalı durumda. Sıcaklığım boşta 48 - 50 derece, CBP ve pbo açıkken ve manuel voltajda 4.2 GHz ve 1.4 voltaj değerine sabitliyordu PC kendinini 67 derece boşta oluyordu.

Şimdi merak ettiğim 0.900 - 1.000 arası bir voltaj değeri ile 3.9 - 4.0 GHz değerlerini yakalayabilirsem sizce düşük voltaj aldığı için bir sorun olur mu?

Not: 4 ayrı program ile kararlılık testlerini yapıyorum.

Düşük volltaj sıkıntı. Bilgisayar boot edemeyebilir, etse bile stabil çalışmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır sıkıntılı değil, bir sorun yaratmadığı sürece kullanabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır sıkıntılı değil, bir sorun yaratmadığı sürece kullanabilir.

bu videoyu izledim ben de , yavaş yavaş denemelere başlıyorum o halde. 1000 voltaj değeri ile 4000 ghz alamadı testte mavi ekran yedi. 3900 deneyeceğim simdi.

eğer böyle bir şey olmazsa sorun var mı ? zaten boot a gerek yok düşük voltaj max performans demek boot tan daha iyi değil mi ?
Boot etmemesi demek zaten açılmaması gerek. O kadar düşük voltajda 4.2 kesinlikle çalışmaz. OCCT'de 5. dakikada 400 küsur hata bulur. 1.150v'da boot ettiyse bile anakart güvenlik açısından otomatik olarak Offset+ moduna alıp gerekli voltajı yine vermiştir.

Boot etmemesi demek zaten açılmaması gerek. O kadar düşük voltajda 4.2 kesinlikle çalışmaz. OCCT'de 5. dakikada 400 küsur hata bulur. 1.150V'da Boot ettiyse bile anakart güvenlik açısından otomatik olarak offset+ moduna alıp gerekli voltajı yine vermiştir.

Nereden anlayabiliyoruz ki ben BIOS'tan 4.2 yaptım 1.2'de voltaj verdim diyelim bu PC açılıyor AIDA64'ten geçiyor ama oyunlarda aynı FPS veriyor bir şeyler mi bozuldu sizce sistem üstünde.

Nereden anlayabiliyoruz ki ben BIOS'tan 4.2 yaptım 1.2'de voltaj verdim diyelim bu PC açılıyor AIDA64'ten geçiyor ama oyunlarda aynı FPS veriyor bir şeyler mi bozuldu sizce sistem üstünde.
Hayır bozulmamıştır da AIDA64'den geçmesi her şeyin normal olduğu anlamına gelmez. Prime95 Small FFT testini yap bir bakayım, voltaj o seviyedeyken PC 5 saniye sonra mı yoksa 10 saniye sonra mavi ekran veriyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı