Ryzen 5 3600 düşük çekirdek değeri

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Alacak Yönetim UZMANI
İyi forumlar.
Düzeltme: MSConfig ayarını 6 çekirdek seçtim PC res attım görev yöneticisi 3-6 değerini gördüm. MSConfig tekrar girip 12 çekirdek olanını seçtim PC res attım görev yöneticisi 6-12 değerini gördüm yani normal değer. Sizce normal mi? MSConfig üzerinden 12 çekirdek yaptığımız da sorun olur mu sıkıntı yaratır mı?

ÇEKİRDEK.png

ms config.png

clock.png

Sistem.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
MSI RTX 2070S.
Corsair DDR4 3200 MHz LPX 2x8 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın açılmamasına sebebiyet verebilir. Daha birkaç gün önce konu açılmıştı bununla ilgili. Hiç ellememeniz daha iyidir. Ellemenize de gerek yok zaten.

Doğru evet msconfig 12 seçtik mesela zararı olur mu ?
aynı işlemcide aynı problem bende de oluştu ama sizin resimlerde gösterdiğiniz gibi gelişmiş ön yükleme seçeneklerinde en yüksek 6 seçeneği var, bahsettiğiniz gibi 12 çekirdek seçeneği yok. problem ne olabilir. işlemcinin bir kısmı zarar görmüş olabilir mi? bir kısmı zarar görse hiç mi çalışmaz yoksa bende olduğu gibi 3 çekirdek 6 mantıksal diye mi gösterir acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese kolaylıklar...

aynı işlemcide aynı problem bende de oluştu ama sizin resimlerde gösterdiğiniz gibi gelişmiş ön yükleme seçeneklerinde en yüksek 6 seçeneği var, bahsettiğiniz gibi 12 çekirdek seçeneği yok. problem ne olabilir. işlemcinin bir kısmı zarar görmüş olabilir mi? bir kısmı zarar görse hiç mi çalışmaz yoksa bende olduğu gibi 3 çekirdek 6 mantıksal diye mi gösterir acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese kolaylıklar...
12 çekirdek gözükmüyordu ilk aldığı zaman driverleri yükledim gözüktü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı