Ryzen 5 3600 Görev Yöneticisinde 2.44 GHz Görünüyor

ozguvencc

Centipat
Öncelikle herkese merhabalar.
2. el 2019'un 7. ayında alınmış Ryzen 5 3600'u satın alacağım kutusu vs garantisi her şeyi var ama dün arkadaş video attı gözüme şöyle bir çarptı. Benden daha bilgili olan arkadaşların beni aydınlatmasını istedim, bugun alımı gerçekleştireceğim lütfen acil dönüş yaparsanız çok sevinirim.
İşlemci bilgisayar özelliklerinde 3600 3.6 GHz gözüküyor problem yok lakin görev yöneticisinde 2.44GHz gözüküyor, bu normal bir şey mi? Fotoğrafları şöyle birakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normaldir işlemci kullanımına göre hız düşümü ve hız arttırımı yapabilir sistem güç yönetimi.

Kullanımına bağlı olarak hızı değişir. Siz oyuna girdiğiniz zaman işlemci hızı oto. Artacaktır zaten.

Son düzenleme:
İşlemcilerin hız sınırı vardır mesela işlemcinin normal hızı 1.25 GHz'sa maksimumu 2.80 GHz hız hep sabit kalmaz. Sıkıntı yok

Yanlış bilgilendirme yanılmıyorsam. Çarpan kilitleri tüm AMD 3. nesil işlemcilerde açık diye biliyorum ve 4.0 Ghz hıza kadar çıktığını kendi bilgisayarımda gördüm CBP açık iken.

İşlemciyi almadan önce anakartın BIOS versiyonu eski ise BIOS'u güncelle yoksa işlemciyi tanımama ihtimali var.
İşlemci biraz sıcak bir işlemcidir kasanın hava akışı iyi olmalıdır eğer soğutma yetmez ise ayrı bir CPU soğutucu alman gerek.

Yanlış bilgilendirme yanılmıyorsam. Çarpan kilitleri tüm AMD 3. nesil işlemcilerde açık diye biliyorum ve 4.0 GHz hıza kadar çıktığını kendi bilgisayarımda gördüm CBP açık iken.

Kusura bakmayın işlemci adını yanlış okumuş olmalıyım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…