- Makaleler
- 26
@ne carsafi ya BIOS'a girip işlemci çekirdek voltajını adım adım stabilite testi yaparak düşürmen lazım. Bunun için ayrı konu aç, oradan yardımcı olunur.
Hocam git Intel i5-10400 al.
İşlemci aslında ısınmıyor, işlemcinin bir suçu yok burada. Suç, o stok soğutucuyu koyan AMD'de ve fazladan voltaj kökleyen anakart üreticilerinde. MSI anakart kullanıyorum, dün sadece voltaj düşürme işlemci yaptım, anakart kendisi 1.4 verirken ben 1.25'e kadar düşürdüm ve şu an cidden kafam rahat. Oyunlarda 80'den aşağı düşmeyen işlemci şu an BF5 gibi bir oyunda bile 70 dereceyi geçmiyor, ortalama 65 derece gibi bir değer alıyorum.
bu değerleri stok soğutucuda alıyorum ve CPB vs. tüm her şey açık.
CBP açıkken stok fan yetmiyor.
Üstünden 6 milyar yıl geçse de bunu stok fan olarak yollayacakları için kesinlikle Intel nefreti oluştu kafamda. Ki 9 senedir Intel kullanıcısıyım.
![]()
Kule tipi soğutucu almak kafamda vardı fakat kendine hayrı olmayacak üfleyerek daha çok soğutabileceğimi söyleyebileceğim kule tipi soğutuculara 350 - 400 TL fiyatları görünce açıkcası stok fan yeterli olur mu diye düşünmeye başladım.
Bu işlemcinin ısı problemi hakkında bu kadar şikayet gerçekten doğru mu yoksa kötü ve yetersiz havalandırılmış kasalar yüzünden mi bu kadar şikayet ortaya çıkıyor? Oyunlar için stok fan gerçekten yetersiz mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.