Ryzen 5 3600 mü yoksa Intel mi?

ahmet tglk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir PC için para biriktiriyorum. AMD Ryzen 5 3600 almak istiyorum. Ama onun yerine yakın bir fiyatta Intel mi tercih etmeliyim? Sizce ne alayım? Bütçem 1800 TL civarı.

çetesavaşı.jpg

Merak etme, çözüm yolunu biliyorum.

Sırf oyun için ise İntel. Yayın, render için AMD.
Hocam ben sistem aldım ama AMD aldım büyük bir hata mı yaptım ben şimdi?

Ne alaka? 5 FPS civarı fark var. Oynayın gitsin.

Tabii ki 10400F :) Ryzen işlemciler stok yüzünden F/P özelliğini kaybetti.
Hocam ben sistem aldım ama AMD aldım büyük bir hata mı yaptım ben şimdi?

Hayır tabii ki. Biz i5 10400F'le R5 3600 arasındaki fiyat farkından dolayı değmeyeceğini söylüyoruz. Aldınız diye kötü bir işlemci olmuyor gayet iyi bir işlemci. Eğer bütçe yetiyorsa hala R5 3600 alınabilir.

Artı -1 Eksi
Konu i5 10400F işlemciye doğru dönmüş. Bence i5 10400F. Neden derseniz geçenlerde yine bir bölümde yazmıştım Ryzen 5 3600 işlemcili bir kasa toplamıştık arkadaşıma sistemde ısrarla düzen tutturamadık. Ekran kartı ile sürekli sorun yaşadık. "Bir çok kişi şimdi burada ana kart neydi ekran kartı neydi diye soracak. Bence bu kadar ayrıntıya gerek olmadan bu işi yapabiliyor olması gerek." Peki daha sonra ne yaptık işlemciyi 10400F ile ve tabi buna bağlı olarak ana kartı da değiştirdik. Şimdi hiç bir sorun yok. Intel işlemcilerde arkada çalışan Rapid Storage ve Ready Mode gibi alt yazılımlar işlemcinizin gerçekten verimini arttırıyor. Yani bilgisayarı uykudan uyandırmak isteğinizde bile kesinlikle 10400F daha hızlı açılacak. Bence kısaca Intel tercih edebilirsiniz.

Artı -2 Eksi
Hocam ben açıkçası hem kendi kendime veya arkadaşlarımla oyun oynamayı hem de yayın, video çekmeyi isteyen biriyim o zaman R5 3600 doğru seçim olur doğru anladım değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı