Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

sSYusufSs

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar işlemcim gereğinden aşırı fazla ısınıyor 96 dereceyi görmüşlüğüm var ekran kartım hiç ısınmıyor diyebilirim 2 aylık cihaz.
İşlemcim Ryzen 5 3600.
RAM HyperX furry 3200 MHz 2X8.
Ekran kartı RX 580 OC 8 GB.
Anakart: ASUS Prime 320 M-K.
1 TB HDD 256 GB SSD.

EBA'da canlı ders dinlerken bile 82 dereceyi görüyor.
Ve bazen şaşırdığım şeyler oluyor mesela bazen hiç ısınmıyor ve çok yüksek değerlerde FPS alabiliyorum fakat bazen de çok ısınıyor ve düşük FPS'ler görüyorum.
Overclocklu olabildiğini düşünüyorum fakat bu anakartta over clocku kapatmak için tek seçenek v düşürmek önereceğiniz bir şey varsa lütfen söyleyin. Aldığım ilk günden beri böyle.

Dosya Ekleri

• İşlemci.JPG
    İşlemci.JPG
    12,7 KB · Görüntüleme: 47
Stok soğutucu değilde CPB açık sanırım. Undervolt ile performans kaybı olmadan güzel değerler yakalayabilirsin.

Bu Anakartta Core Performance Boost-Cpu Core Radio Kısmını Bulamadım Ai Tweaker Kısmında yok
Attım Fotoğrafını

Dosya Ekleri

• Ai Tweaker.JPG
    Ai Tweaker.JPG
    42,8 KB · Görüntüleme: 47
Overclock yapıldığını düşünüyorsunuz. İkinci el mi aldınız acaba sistemi? Termal macun iyi sürülmemiş olabilir. Yenileyip denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sistemin hepsi sıfır.

Anakartınız nedir?

Anakartım ASUS Prime A320 M-K.

Overclock yapıldığını düşünüyorsunuz. İkinci el mi aldınız acaba sistemi? Termal macun iyi sürülmemiş olabilir. Yenileyip denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Yeni termal macun aldım onu süreceğim zaten ama bu kadar ısınması çok saçma.
Bu anakartta direkt 4.2 GHz'de çalışıyormuş işlemci overclocklu yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin hepsi sıfır.

Anakartım ASUS Prime A320 M-K.

Yeni termal macun aldım onu süreceğim zaten ama bu kadar ısınması çok saçma.
Bu anakartta direkt 4.2 GHz'de çalışıyormuş işlemci overclocklu yani.

Sıfırsa CPB'dir o büyük ihtimal fakat nasıl CPB'yi bulacaksınız bir fikrim yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı