Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu

cceleborn

Centipat
Başlıkta da belirttiğim gibi ısınma sorunuyla karşı karşıyayım. Özellikle PUBG oynarken bu sorunla karşılaşıyorum. Soğutma mı yetersiz kalıyor yoksa PC'ye aşırı yüklenme mi oluyor anlayamadım. Sistem özelliklerini ve CPU-GPU değerlerini sizinle paylaşacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

NOT: Isınma sorunuyla sadece PUBG oynarken karşılaşıyorum. Oyunu Ultra ayarlarla oynuyorum.

Sistem:
CPU-GPU değerleri:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Ultra ayarda oynarsan gayet normal sonuçta daha halen optimizasyon sorunu var oyunun.

R5 3600'ün stok soğutucusu yeterli düzeyde değil. Sorununuz stok soğutucudan kaynaklanıyor. Kaliteli bir hava soğutucu alırsanız, sorununuz çözülecektir. Not: R5 3600 kullanıcısıyım ve aynı sorunu yaşamıştım, o işlemciyi soğutacak güce sahip değil. Ek olarak kasa fanı eklerseniz, gözle görülür sıcaklık farkı oluşacaktır.

Öncelikle cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Kasanın hava akışı kötü olabilir. Kullandığın işlemci soğutucusu stok fan mı?

Evet stok fan. Linkteki sistemi direkt aldım. Ekstra sadece hard disk var.

Birde kasanın yan kapağını açıp öyle test eder misiniz? Eğer yan kapak açıkken ısınma sorunu olmuyorsa kasanın havalandırması iyi değildir.

Yan kapağı açmama rağmen ısınma sorunu devam etti. Ekran kartını 3-4 sn elleyemedim o derece.

Soğutucu tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Bir de kasanın arka bölümünde bir fan var. O da mı stok sayılıyor?

Genellikle hava soğutma önerilmiş, bence sıvı soğutma 240mm radyatörlü alırsanız ve iyi bir termal macunla birlikte işlemci sıcaklığında ciddi farklar görürsünüz.
Ben imzamdaki eski sistemimde 2 farklı hava soğutma ile işlemci boştayken 40 ve 50 derece değerlerini görmüştüm. Sıvı soğutma corsair H80i v2 satın alınca, 16-20 derecede geziyor boştayken ve yıllar geçti hala aynı değerleri görüyorum. Pahalı bir hava soğutma yerine, az bir fiyat farkla iyi bir sıvı soğutma daha performanslı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…