Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu

@CillianMurphy Arkadaşımın önerdiği soğutucuyu şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak fan eklemesi yapabilirsiniz, kasanızda ki fanları bilmiyorum o yüzden tam öneri yapmak istemem. Ancak benzer fanlardan bulabilirsiniz. Fan için bütçeniz nedir? 2 adet üst tarafa koyabilirsiniz. RGB ister misiniz? Yoksa renksiz mi olsun? (Şahsi önerim renksiz ancak performansa odaklı olması)

@CillianMurphy Arkadaşımın önerdiği soğutucuyu şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak fan eklemesi yapabilirsiniz, kasanızda ki fanları bilmiyorum o yüzden tam öneri yapmak istemem. Ancak benzer fanlardan bulabilirsiniz. Fan için bütçeniz nedir? 2 adet üst tarafa koyabilirsiniz. RGB ister misiniz? Yoksa renksiz mi olsun? (Şahsi önerim renksiz ancak performansa odaklı olması)

Kasanın arka tarafında bir tane fan var.

Kasa bu:

Kasanın arka tarafında bir tane fan var.

Kasa bu:

Bu fanları şiddetle tavsiye ederim.
Özellikleri,
Fan: 140 mm, 200 - 1.700 RPM (PWM tarafından kontrol edilir)
Hava akımı: 72.8 CFM / 123.76 m³ / sa (@ 1.700 RPM)
Gürültü seviyesi: 0.3 Sone (@ 1700 RPM)
Sabit basınç: 2,4 mm H20 (1700 RPM)
Fiyatına göre oldukça iyi performansı var. Kasanızın ön tarafında fan yok ise 5 tane almanızı öneririm. İnanın o sıcaklık farkını gördükten sonra teşekkür edeceksiniz :) Not: Yeni alacağım kasada bu fanlardan kullanacağım.

Genellikle hava soğutma önerilmiş, bence sıvı soğutma 240mm radyatörlü alırsanız ve iyi bir termal macunla birlikte işlemci sıcaklığında ciddi farklar görürsünüz.
Ben imzamdaki eski sistemimde 2 farklı hava soğutma ile işlemci boştayken 40 ve 50 derece değerlerini görmüştüm. Sıvı soğutma corsair H80i v2 satın alınca, 16-20 derecede geziyor boştayken ve yıllar geçti hala aynı değerleri görüyorum. Pahalı bir hava soğutma yerine, az bir fiyat farkla iyi bir sıvı soğutma daha performanslı olur.
300TL'lik Freezer 34 DUO ile 3700X bile rahat rahat soğutulabiliniyor. Ayrıca işlemcinizin 16-20 derecede gezmesine imkan yok. Sistemin çalıştığı ortamda klima açsanız bile işlemci hava veya AIO sıvı soğutma ile 16-20 derecelerde çalışamaz.

Bu fanları şiddetle tavsiye ederim.
Özellikleri,
Fan: 140 mm, 200 - 1.700 RPM (PWM tarafından kontrol edilir)
Hava akımı: 72.8 CFM / 123.76 m³ / sa (@ 1.700 RPM)
Gürültü seviyesi: 0.3 Sone (@ 1700 RPM)
Sabit basınç: 2,4 mm H20 (1700 RPM)
Fiyatına göre oldukça iyi performansı var. Kasanızın ön tarafında fan yok ise 5 tane almanızı öneririm. İnanın o sıcaklık farkını gördükten sonra teşekkür edeceksiniz :) Not: Yeni alacağım kasada bu fanlardan kullanacağım.

Fan yerine @CillianMurphy 'nin tavsiye ettiği soğutucuyu alsam daha iyi olmaz mı? Yaz aylarında fanların pek faydalı olacağını zannetmiyorum. Önerileriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

300TL'lik Freezer 34 DUO ile 3700X bile rahat rahat soğutulabiliniyor. Ayrıca işlemcinizin 16-20 derecede gezmesine imkan yok. Sistemin çalıştığı ortamda klima açsanız bile işlemci hava veya AIO sıvı soğutma ile 16-20 derecelerde çalışamaz.
O zaman ben sensörlerin yalancısıyım.
Sensör.jpg

O zaman ben sensörlerin yalancısıyım.
Eki Görüntüle 511243
Enteresan. Düz mantık yani. Ortamdaki blok ortam sıcaklığı kadar soğuk olabilir. Ortam 25 derece iken hadi imkansız ama blok 25 derece olsun. İşlemci çalıştığı için imkanı yok en az 3-5 derece yukarıda çalışır. Ben arkadaşımda hava sıfır derece iken balkon kapısı açık ve odada montla oturup delidli X3470'i stok hali ile boşta çalıştırırken en düşük 26 derece gördük (soğutucusu Freezer 34 DUO).

Enteresan. Düz mantık yani. Ortamdaki blok ortam sıcaklığı kadar soğuk olabilir. Ortam 25 derece iken hadi imkansız ama blok 25 derece olsun. İşlemci çalıştığı için imkanı yok en az 3-5 derece yukarıda çalışır. Ben arkadaşımda hava sıfır derece iken balkon kapısı açık ve odada montla oturup delidli X3470'i stok hali ile boşta çalıştırırken en düşük 26 derece gördük (soğutucusu Freezer 34 DUO).
Üstad ben de şaşırmıyorum diyemem. 4 farklı programla baktım hepsinde aynı değerler çıkıyor.
Acaba sıvı soğutucunun içine buzdolabı mı yerleştirdiler? Komik ama sensör böyle diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı