Daha 3 günlük bilgisayarımdaki Ryzen 5 3600 işlemcim bugün Raft oynarken 2 kez kapandı 2. kapanışından sonra açarken CPU over temperature hatası aldım. Lütfen biriniz yardım edin ağlamak üzereyim neden böyle olur? Nasıl bir yol izlemem lazım.
Hocam benim size kişisel tavsiyem anakartta yaptığınız işlemci değişikliklerini sıfırlayın. Sadece Cbp'yi kapatın. Ek olarak kasanın yan paneli açık olarak kullanın(düzenli temizleyin).Yeni kasa alıncaya kadar bu şekilde kullanın.
Teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz çok sağ olun içime su serpildi yaklaşık 10 15 dkdır steamdan oyun ondiriyorim CPU'nun %10'u kullaniliyor 40 derceyi gecmedi 39'a falan indiği oldu.
Teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldunuz çok sağ olun. İçime su serpildi. Yaklaşık 10-15 dk'dır Steam'dan oyun indiriyorum, CPU'nun %10'u kullanılıyor. 40 dereceyi geçmedi hatta 39'a falan indiği oldu.
OC işine girmeyecekseniz gerek yok. Derseniz ki "Ben 4.2GHz üzeri kullanmak istiyorum." işte o zaman gerekebilir çünkü işlemciniz "bronze", zorlanıyor üst hızlarda. Kasayı değiştirince zaten sıcaklıklar biraz daha düşer. O zaman da hızı 3.9'dan 4.0'a yükseltirsiniz.