Ryzen 5 3600 + MSI Radeon RX 5700 Gaming X Sistem Toplama

Becce

Centipat
Arkadaşlar merhaba.

2 haftalık arayışların ardından belki de artık yetti diyerek aşağıdaki özelliklerde sistem siparişi verdim.

İşlemci:
AMD Ryzen 5 3600 3, 6 GHz 35MB 6 Çekirdek AM4 7nm
(itopya.com'dan 1472 TL)

Ekran Kartı:
MSI Radeon RX 5700 Gaming X 8 GB DDR6 256 Bit DX12
(incehesap.com'dan 2899 TL İndirim Gecesi)

Anakart:
MSI B450 GAMING Plus Max AM4 DDR4 4133 MHz (OC)
(N11'den 906 TL )

SSD:
Corsair Force MP510 CSSD-F480GBMP510 480 GB NVMe M.2 SSD
(N11'den 747 TL)

RAM:
Corsair 2x8 GB Vengeance LPX Siyah 3000 MHz CL16 DDR4
(itopya.com'dan 758 TL)

Kasa:
Thermaltake Versa J24 RGB 650W 80+ Tepmered Glass Mesh Panel USB 3
(itopya.com'dan 1092 TL)

Toplamda 7874 TL tutan bir sistem için gerçekten görüşlerinizi merak ediyorum.
Bu sisteme bir de ASUS VP249GGR 26, 8 144 MHz 1ms monitör düşünüyorum.

Bu sistem tahmini ne kadar götürür (beklentim 7 yıl :)) )?
Yaptığım büyük bir hata var mı?
Yorumlarsanız konu konuyu açar hesabı sistem hakkında üst düzey bilgim olsun istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana söyleyeceğim tek şey şu ki : işlemcini iyi tut ekran kartını daha aşşağı al.Ve işlemci oyun tarafında amd'den daha iyi olan (tek çekirdek performansından dolayı)intel'i seçmen mantıklı olur.Ekran kartıda nvidia olabilir bence(benim ki öyle ve gayet memnunum).İntel ile nvidia birlikte iyi çalışıyor :).Bu arada ekran kartını aşşağı al dememin sebebi bir kaç sene sonra paran birikince rtx2070 tarzı şeyler al diyedir.İşlemcini iyi tuttuktan sonra o sistem seni yıllarca götürür.Ayrıca anakartda geleceğe yönelik olarak atx olmalıdır.
ama sistem hiç kötü değil şu anlık seni götürür.(Aldığını görmemişim)

Kasanın kendi güç kaynağını önermem. Ben view 27 kullanıyorum güç kaynağı 600w 80+ ancak voltaj dalgalanmalarında (lambayı açınca falan) ekranın gittiği oluyor.

intel & nvidia kankaları şu an için bana çok uzak, hepsini iptal etme şansım yok :)) uyum ve iş görme açısından uzun bir süre beni götürürse, içime sinmiş demektir, gelince görücez bakalım.
ayrı almayı çok düşündüm ama hakkında epey olumlu şey vardı forumda, bente yekten halledeyim dedim, cooler masterda olabilirdi ama bu nasip oldu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı